Vouchere pentru pastrarea curateniei

Publicat in November 13, 2012   ·   Fara comentarii

In marile lanturi de magazine vor fi montate aparate de colectare a deseurilor reciclabile, care vor colecta PET-uri si cutii de aluminiu, iar in schimb cetatenii vor primi vouchere pentru cumparaturi valabile in unitatea in care aparatele sunt montate.

aparat colectare ambalaje

colectare ambalaje

Contravaloarea acestora va fi de 5 bani pe unitate, probabil la prima vedere pare putin, dar sunt mii sau milioane de sticle de plastic si cutii de aluminiu aruncate peste tot in tara, de la statiuni turistice pana in ultimul satuc.

Fondatorul Green Group Constantin Damov, impreuna cu vicepresedintele AMRCR, Delia Nica, au semnat astazi un acord cu Ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu privire la prevenirea generarii de deseuri, ambalaje si inbunatatirea colectarii acestora.

Reciclatorul pune la dispozitia retailierilor aparatele de colectare (20.000 euro/bucata, pret la care se adauga 10.000 euro costuri de intretinere) dupa spusele Dlui. Constantin Damov, retailerul avand si obligatia de a acoperi valoarea voucherelor de cumparaturi.


Ministerul Mediului va ajuta la punerea in practica a acestui sistem prin eliminarea unor taxe pe venit pentru primirea deseurilor din ambalaje returnate, urmand ca si guvernul sa subventioneze partial costurile autoritatilor locale pentru aceste aparate, conform declaratiei premierului Victor Ponta.

Despre colectarea ambalajelor si voucherele oferite in schimb au mai scris si cei de la mediafax.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Timp liber
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro