reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Vitrine frigorifice – cum le alegem pe cele mai bune și ce trebuie să știm despre ele | 6pm.ro

Vitrine frigorifice – cum le alegem pe cele mai bune și ce trebuie să știm despre ele

Publicat in May 14, 2021   ·   Fara comentarii

În cele mai multe dintre cazuri, vitrinele sunt folosite pentru depozitarea de produse alimentare, precum carne și mezeluri, lactate, brânzeturi, gustări, dulciuri, cât și o multitudine de produse intermediare.

Datorită versatilității lor, vitrinele sunt alese de cât mai mulți administratori de supermarketuri, pentru depozitarea și expunerea detaliată și aerisită a produselor. Astfel se asigură și o mai bună păstrare a produselor proaspete pe o perioadă îndelungată.

vitrina-frigorifica

vitrina frigorifica

În supermarketuri vitrinele sunt folosite atât la raioanele cu alimente reci, care au nevoie să fie păstrate la o anumită temperatură, cât și la raioanele cu servire asistată. Atunci când deții un magazin alimentar sau un supermarket este important să știi că expuse într-un mod corespunzător, produsele practic se vând singure.

Clienții au nevoie de o gamă variată de produse, care au un grad ridicat de expunere. Unele produse alimentare au specificații speciale de păstrare, fiind nevoie de temperaturi scăzute, de la 0 până la 10 grade. Astfel, în funcție de produsele pe care le comercializezi, găsești pe piață următoarele tipuri de vitrine frigorifice:

 • Vitrine pentru expunerea și păstrarea lactatelor și mezelurilor la temperaturi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius;
 • Vitrine pentru prezentarea produselor de cofetărie și patiserie, la temperaturi de la 2 până la 10 grade Celsius;
 • Vitrine pentru patiserii și cofetării, speciale pentru expunerea de produse cu creme în compoziție;
 • Vitrine pentru servirea asistată;
 • Vitrine pentru băuturi răcoritoare sau pentru băuturi alcoolice;
 • Vitrine pentru prezentarea și păstrarea produselor din carne și pește, care asigură temperaturi scăzute.

Pe lângă vitrinele clasificate după tipul de produse comercializate, mai poți alege și în funcție de modul de utilizare al vitrinei. Astfel, vitrina frigorifică poate fi aleasă după următoarele utilizări:

 • Vitrină pentru servirea directă: clienții pot alege cu ușurință produsele de pe vitrină, fără a fi intermediați de un vânzător sau un asistent de magazin;
 • Vitrină de tip congelator, folosite pentru produsele congelate, pentru înghețată și ale produse care au nevoie de păstrare la temperaturi foarte scăzute;
 • Vitrină de tip banc, care are dimensiuni mai mici și, de regulă, stă pe o tejghea;
 • Vitrină de tip frigorific, în care sunt expuse și păstrate mezeluri, brânzeturi etc.

Cum alegem o vitrină frigorifică?

În primul rând, alegerea unei vitrine trebuie să fie bazată pe nevoi. Nu poți alege o vitrină doar pentru că are un aspect frumos, însă nu îi găsești utilitatea. Fiecare vitrină este concepută pentru un anumit tip de produse.

Într-un supermarket, pe lângă utilitate și dotări, vitrinele trebuie să se facă remarcate prin design. În funcție de nevoi, poți opta pentru anumite caracteristici sau nu. Cel mai important este ca alimentele pe care le comercializezi să fie păstrate în cele mai bune condiții și să fie servite proaspăt clienților, pentru a ține astfel eventualele probleme la depărtare.

Pe lângă nevoile specifice fiecărei afaceri, caracteristicile vitrinelor pot varia și în funcție de suprafața de expunere, de rafturile ajustabile, de iluminare, de programul electronic, de decorațiunile interioare, cât și de elementele vizuale specifice fiecărei afaceri.

Însă, caracteristicile pe care majoritatea administratorilor de supermarketuri le caută, sunt:

 • Dotările de care vitrina dispune, precum lumina LED
 • Panourile cu decor exterior, pentru a fi cât mai atractive pentru clienții supermarketului
 • Termometre pentru verificarea constantă a temperaturii
 • Benzi de afișare a prețurilor și a promoțiilor la raft etc.

Odată alese, vitrinele trebuie curățate în mod regulat cu produse profesionale, pentru a asigura o mai bună igienă produselor prezentate și pentru a evita coroziunea în timp.

Deși pe piață sunt numeroase oferte de vitrine frigorifice, este dificil de stabilit o vitrină perfectă, întrucât fiecare antreprenor are o anumită variantă de produs potrivită nevoilor business-ului, drept urmare are nevoie de anumite caracteristici conforme.

Este important să alegi echipamentele de înaltă calitate, de la distribuitori de încredere. Profită de oferte și alege cel mai bun raport calitate preț pentru vitrinele supermarketului tău.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri