Viitorul 5G, compararea a 5 generatii de tehnologie wireless

Publicat in August 16, 2019   ·   Fara comentarii

Tehnologia wireless a evoluat rapid de la inceputul secolului. De la capabilitati doar vocale de 2G si 3G activat pe internet, ecosistemul de activitate wireless de astazi se bazeaza pe conexiunea fiabila a 4G.

 

5G

Cea de-a cincea generatie de retea wireless, cunoscuta mai bine ca 5G, este in prezent lansata in marile orase din intreaga lume. Pana in 2024, aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile – care reprezinta 40% din activitatea globala curenta – vor folosi retele wireless 5G.

Graficul de astazi evidentiaza trei generatii de tehnologie wireless in secolul 21 si diferentele dintre retelele 3G, 4G si 5G.

Cu peste 5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile din intreaga lume, lumea noastra este din ce in ce mai conectata.

Datele de la GSMA Intelligence arata cat de rapid poate creste traficul global in diferite retele:
2018: 43% dintre utilizatorii de telefoane mobile pe 4G
2025: 59% din utilizatorii de telefoane mobile pe 4G, 15% din utilizatorii de telefoane mobile pe 5G

Dar la fel ca in cazul oricarei noi inovatii, consumatorii ar trebui sa se astepte atat la lucruri pozitive, cat si negative pe masura ce tehnologia se maturizeaza.

Beneficii
Retelele 5G vor optimiza in mod semnificativ comunicarea intre dispozitivele IoT (Internet of Things).
Cunoscuta si sub denumirea de intarziere, latenta este timpul necesar pentru ca datele sa fie transferate prin retele. Utilizatorii pot vedea ca ratele de latenta scad la o milisecunda.
Transmiterea in timp real poate fi in curand o realitate prin intermediul retelelor 5G. Descarcarea unui film de doua ore dureaza 26 de ore in retelele 3G si aproximativ sase minute in retelele 4G, si va dura doar 3,6 secunde cu 5G.

Inconvenientele
Peretii, copacii si chiar ploaia pot bloca semnificativ semnalele wireless 5G.
Multe elemente 5G vor trebui instalate pentru a oferi acelasi nivel de acoperire gasit la 4G.
Utilizatorii nu isi pot actualiza pur si simplu software-ul. In schimb, vor avea nevoie de un dispozitiv compatibil 5G pentru a accesa reteaua.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Tehnologie
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro