Varsta standard de pensionare la fel la femei ca si la barbati

Publicat in April 9, 2014   ·   Fara comentarii

Recent, senatorii au aprobat un act normativ care prevede cresterea varstei standard de pensionare a femeilor pana la 65 de ani, fata de 63 de ani cat este in prezent, ajungandu-se in acest fel la o varsta standard egala atat pentru femei cat si pentru barbati. Actul prevede ca majorarea varstei standard de pensionare a femeilor se va face gradual pana in anul 2035 si ca se va aplica numai celor nascute dupa anul 1969.

pensionare femei

Pensionare

Aceeasi propunere legislativa modifica si stagiul minim de cotizare, iar in acest sens se prevede un numar minim de 15 ani de cotizare fata de 13 ani cat este in prezent. Totodata, stagiul complet de cotizare va ajunge la 35 de ani pana in anul 2030. Toate aceste masuri se vor aplica atat in cazul barbatilor cat si al femeilor.

In acest sens, Ministerul Muncii a modificat tabelul ce cuprinde varstele de pensionare si stagiile de cotizare astfel incat sa corespunda cu noile reguli. Conform tabelului, majorarea varstei de pensionare pentru femei va incepe in anul 2033 si se va aplica femeilor nascute in anii 1969-1970 care se vor pensiona la 64 de ani, iar din anul 2035 varsta standard de pensionare va fi de 65 de ani si se va aplica femeilor nascute dupa 1971.

Specialistii din domeniul muncii sunt de parere ca aceasta masura va avea un impact negativ in cazul femeilor care desfasoara activitati fizice solicitante, dar si un posibil impact pozitiv in cazul celor care lucreaza ca manageri, medici, avocati , etc, care oricum vor sa ramana cat mai mult pe piata muncii. Din punct de vedere al angajatorilor, acestia nu vor fi afectati in nici un fel.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro