reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Variola maimuței, depistată în Elveția | 6pm.ro

Variola maimuței, depistată în Elveția

Publicat in May 22, 2022   ·   Fara comentarii

Autorităţile sanitare din Elveţia au informat duminică despre detectarea în ţară a primului caz de variola maimuţei, o boală care a fost diagnosticată la 92 de persoane din alte 12 ţări, care nu sunt considerate endemice, majoritatea în Europa relatează EFE.

Cazul a fost confirmat vineri în cantonul central Berna, la o persoană care a fost expusă la virus într-o călătorie în străinătate, potrivit televiziunii publice RTS.

Pacientul a fost izolat la domiciliul său şi se încearcă găsirea tuturor persoanelor de contact, pentru a fi informate despre contagierea acestuia, şi a se analiza lanţul de transmitere.

Boala, endemică în Africa Centrală şi de Vest, este mai puţin periculoasă decât variola convenţională (eradicată la nivel global acum 40 de ani) şi se manifestă prin febră însoţită imediat de erupţii cutanate, mai ales în zona feţei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a informat că încă nu a putut fi stabilit focarul şi ruta de contagiere a actualului focar din care se aşteaptă să apară noi cazuri.

Transmiterea bolii se face prin conatct cu leziuni cutanate, fluide corporale, particule de transpiraţie, sau contact direct cu obiecte contagiate, iar perioada de incubaţie durează de obicei între 6 şi 13 zile, dar poate ajunge şi până la trei săptămâni.

Mai multe ţări din regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au raportat cazuri confirmate sau probabile de variola maimuţei (monkeypox) de la începutul lunii, iar, în afară de una, toate celelalte persoane infectate recent nu au călătorit într-o zonă endemică, arată OMS într-o informare.

Organizaţia precizează că “acesta nu este un eveniment obişnuit”.

Totodată, potrivit OMS, în timp ce un vaccin a fost aprobat pentru prevenirea variolei maimuţei, iar vaccinul tradiţional împotriva variolei oferă protecţie, trebuie menţionat că aceste vaccinuri nu sunt disponibile pe scară largă.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri