Valoarea actiunilor Facebook a scazut cu 10%

Publicat in June 1, 2012   ·   Fara comentarii

Listarea la bursa de pe 15 mai 2012 a actiunilor Facebook, a atras dupa sine si o scadere considerabila a valorii acestora, ducand la micsorarea averii lui Mark Zuckerberg cu aproape 5 miliarde dolari.

mark zuckerberg

Mark Zuckerberg

Reteaua de socializare Facebook a scos la bursa un volum mare de actiuni, cu un pret prea mare, investitorii imbulzindu-se sa cumpere, dar fara a avea intentia de a pastra actiunile. Astfel, la nici 2 saptamani de la listarea la bursa, actiunile Facebook au scazut de la 38 dolari pana la 29 dolari, o buna parte din investitori parasind compania, speriati de acest declin major, aceasta scadere fiind cea mai slaba performanta dintre toate ofertele gigant din ultimii 10 ani.

La inceputul listarii la bursa, averea lui Zuckerberg era estimata la o valoare de 19,4 miliarde dolari, iar pe data de 29.05, averea acestuia s-a depreciat pana la 14,7 miliarde dolari, reusind in acest fel sa iasa din topul celor 40 cei mai bogati oameni din lume.

Vezi un punct de vedere asemanator pe wall-street

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro