reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Uraganul Sandy ataca New York-ul | 6pm.ro

Uraganul Sandy ataca New York-ul

Publicat in November 4, 2012   ·   Fara comentarii

Autoritatile din New York sunt in alerta maxima si au ordonat suspendarea traficului rutier inca din seara de 28 oct din cauza riscului de inundatii ce pot fi provocate de uraganul Sandy, ce a atins coasta de nord-est a SUA.

uraganul Sandy

uraganul Sandy

Bursa din New York a fost inchisa pentru doua zile (28-29), pentru a nu-si supune angajatii la riscuri, lucru care nu sa mai intamplat din 1985, cand uraganul Gloria a amenintat coasta americana. Piata bursiera a ramas deschisa doar electronic. La fel ca si bursa, si alte mari institutii ca FMI, ONU si-au oprit functionarea pe aceasta perioada.

Aproximativ 300.000 de persoane au fost evacuate si trimise in adaposturi la ordinul primarului din New York si inca este in desfasurare evacuarea persoanelor din zonele de risc din Virginia pana in Massachusetts.

Sunt asteptate rafale de vant de 120km/h si valuri de pana la 4 metri, expertii avand temeri ca acest uragan cu un diametru de 800km, in combinatie cu frontul atmosferic ce il va intalni pe uscat, sa nu se transforme intr-o super-furtuna care ar afecta aproape 20 de state americane si sa afecteze cateva zeci de milioane de persoane.


Pagubele economice au inceput sa apara inainte ca uraganul sa-si fi facut simtita prezenta, pretul combustibilului crescand cu 1% iar numeroase cazinouri si teatre fiind si ele inchise.

Despre uraganul Sandy au mai scris si cei de la romanialibera.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri