reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Universitatea Politehnica din Bucuresti vinde energie electrica | 6pm.ro

Universitatea Politehnica din Bucuresti vinde energie electrica

Publicat in May 13, 2014   ·   Fara comentarii

Pe data de 8 aprilie 2014, Universitatea Politehnica din Bucuresti a scos la vanzare la bursa de energie o cantitate de aproximativ 4.000 de megawati, la pretul de 166 de lei pentru un megawat/ora, pret comparabil cu cel al Hidroelectrica, cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania. Energia produsa de Politehnica este cumparata chiar de catre Enel, fostul distribuitor de curent electric al universitatii.

Universitatea Politehnica Bucuresti

Univ. Politehnica

Conform statisticilor, Politehnica este singura institutie de invatamant superior de la noi din tara care se afla in top 500 ale celor mai prestigioase universitati din intreaga lume. Aceasta detine 15 facultati si pregateste peste 25.000 de studenti.

Proiectul ambitios al Politehnicii a fost demarat in anul 2007 datorita facturilor foarte mari pe care unitatea trebuia sa le plateasca catre Enel si RADET. Pentru a reduce aceste cheltuieli, Universitatea Politehnica a cumparat o centrala de cogenerare de ultima generatie capabila sa produca atat energie electrica cat si caldura, centrala care a costat putin peste 1,5 milioane de euro. In plus, institutia a investit si intr-o retea de panouri solare pe care le-a montat pe acoperisuri cu ajutorul studentilor si a profesorilor, cu ajutorul carora obtinand electricitate.

In urma investitiilor facute, unitatea isi asigura 80% din necesarul de energie electrica si aproape 100% din necesarul de caldura in perioada rece. Surplusul de energie produs in perioada in care nu este nevoie de caldura este vandut. In plus, conducerea Politehnicii doreste achizitionarea a inca unui motogenerator care va creste capacitatea centralei cu inca 50%.

Cu sumele economisite institutia a marit salariile celor aproximativ 3.000 de angajati in medie cu 15%.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri