reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Ucraina nu mai primeste gaz de la Rusia | 6pm.ro

Ucraina nu mai primeste gaz de la Rusia

Publicat in July 1, 2014   ·   Fara comentarii

Incepand din luna iunie 2014 Rusia a interupt livrarile de gaze naturale catre Ucraina deoarece conducerea de la Kiev nu si-a platit datoriile catre Gazprom, in valoare totala de 4,5 miliarde de dolari. In ciuda numeroaselor negocieri, discutiile intre parti au ajuns in impas deoarece partea ucraineana considera ca pretul de 385 de dolari pentru mia de metri cubi, pret micsorat saptamana trecuta este prea mare.

Ucraina nu mai primeste gaz de la RusiaCa urmare Rusia a dat in judecata Ucraina la Curtea de Arbitraj de la Stockholm, sanctiunile in aceasta situatie putand ajunge pana la suma de 18 miliarde de dolari.

Imediat dupa oprirea furnizarii de gaze catre Ucraina, Rusia si-a asigurat partenerii economici din Europa ca va furniza catre acestia cantitatea de gaze prevazuta in contracte la capacitate maxima, fara a fi afectati in vreun fel de decizia luata fata de Ucraina. Livrarea catre Europa se face prin conductele din Ucraina si prin alte doua conducte: Amal (care trece prin Belarus) si North Stream (care trece prin Marea Baltica). In plus, reprezentanti Gazprom au avertizat autoritatile din Ucraina sa nu ia din cantitatea de gaz trimisa catre Europa deoarece acesta ar fi furt.

Romania importa din Rusia aproximativ 24% din cantitatea totala de gaze pe care o consuma, anul trecut cumparand titei si gaze naturale in valoare de aproape 3,75 miliarde de dolari.

In cazul Moldovei si al Macedoniei lucrurile sunt mai sensibile deoarece aceste tari depind in proportie de 100% de gazul din Rusia, gaz care ajunge la destinatie traversand Ucraina.

In cadrul negocierilor dintre Ucraina si Rusia, comisarul european pentru Energie, domnul Gunther Oettinger a incercat sa obtina o intelegere de plata a unei parti din datorie cat mai curand urmand ca restul sumei sa fie platita esalonat, dar rusii au respins ferm aceasta propunere.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri