Turismul de pe litoralul romanesc, un nou maxim in 2017

Publicat in August 4, 2017   ·   Fara comentarii

Afacerile prezente pe litoralul romanesc, de la hoteluri la baruri si restaurante depasesc anul acesta pragul de 1,5 miliarde de lei. Fata de acum cinci ani, cifra este aproape dubla. In plus, numarul firmelor din HORECA urmeaza sa atinga un nou record, interesul pentru investitii in acest domeniu fiind major.

litoralul romanesc

In anul 2016, pe litoralul romanesc erau deschise in jur de 900 de unitati de cazare din care 335 de hoteluri, 243 de vile, 164 de bungalowuri, 56 de hosteluri si 31 de pensiuni. Cele mai multe sunt in Eforie -201- si Mangalia – 177.

Afacerile firmelor de pe litoral au crescut simtitor in ultimii ani, de la 801 milioane de lei in 2012 la 1,33 miliarde de lei in 2016. Iata ce au declarat analistii de la KeysFin: Afacerile din turism, de pe litoralul romanesc, au inregistrat o evolutie sustinuta in ultimii ani, semn ca din ce in ce mai multi turisti au privit statiunile de la malul marii drept o destinatie tot mai atractiva, asta pe fondul investitiilor mai mult decat semnificative in dezvoltarea unitatilor de cazare si masa, de la hoteluri si pensiuni la restaurante si baruri.

Acest climat favorabil a fost sutinut si de finalizarile lucrarilor la autostrada A2 dar si de evolutia internationala, de criza economica prin care trece Grecia si de problemele cu terorismul din Turcia, probleme ce au influentat in mod considerabil deciziile turistilor romani de a-si petrece vacanta acasa. Cei mai multi turisti de pe litoralul romanesc au fost romani, 1,11 milioane in 2016.

 

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Turism
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro