Tot mai mult romani vor sa emigreze in Canada. Dupa ce vizele s-au ridicat, cererile s-au dublat

Publicat in February 23, 2018   ·   Fara comentarii

Romani Canada

Conform declaratilor autoritatilor canadiene, se pare ca numarul cererilor de azil care au fost depuse de romani in ultima vreme a crescut substantial. De ce? Deoarece, in sfarsit,  Guvernul de la Ottawa a ridicat vizele pentru cetatenii din Romania.

Oficialii Departamentului de Imigrare sustin ca de la 1 decembrie 2017 pana in prezent au fost depuse nu mai putin de 232 de cereri de azil, in conditiile in care in anul  2016 fusesera inregistrate doar 120, dupa cum informeaza CTV News.

In acelasi timp, au fost ridicate si vizele pentru bulgari tot de la data de 1 decembrie anul trecut, insa in cazul vecinilor nostri nu s-a observat o crestere a numarului de cereri de azil.

Dar Canada nu a  decis degeaba ridicarea vizelor pentru romani si bulgari. A facut acest lucru pentru a obtine semnarea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeana.

Astfel ca, prin Acordul Economic si Comercial dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA) s-au eliminat si se vor elimina peste 99% din taxele vamale aplicate de cei doi parteneri, insa acesta contine si prevederi din domeniul cooperarii economice si a investitiilor.

“Colaboram indeaproape cu Romania si Bulgaria si vom continua sa lucram pentru trecerea la calatorii fara viza, pentru a ne asigura ca eliminarea obligativittii vizelor, atunci cand va avea loc, va fi durabila si pe termen lung”, a declarat un oficial canadian.

In anul 2009, Guvernul canadian a anuntat reintroducerea imediata a vizelor pentru toti cetatenii proveniti din Cehia, dar si din Mexic, pentru a stopa o adevarata explozie de cereri de azil depuse de cetatenii acestor doua tari. Acest lucru s-ar putea intampla si cu tara noastra daca numarul de treceri va trece un anumit prag.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Diaspora
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro