Tot ce trebuie sa stii despre cum functioneaza un amanet auto

Publicat in August 27, 2019   ·   Fara comentarii

Amanetul auto este solutia rapida pentru persoanele care au nevoie imediata de o suma de bani, pe care nu au posibilitatea de a o imprumuta de la cunostinte, familie sau dintr-o institutie bancara. Pentru a imprumuta bani de la o banca, este nevoie de o perioada de aproximativ o saptamana, timp in care solicitantul trebuie sa completeze o multitudine de documente. In plus, exista anumite criterii in functie de care este sau nu acceptat creditul.

Astfel ca, pentru a elimina astfel de dificultati, multi dintre cei carora le sunt necesare rapid sume de bani apeleaza la un amanet auto. Procesul prin care solicitantul are acces la bani este foarte simplu si se desfasoara eficient, intr-un timp scurt – acestea sunt doua dintre cele mai importante beneficii ale acestor institutii nebancare.

amanet auto

amanet auto

Un alt beneficiu al caselor de amanet, consta in faptul ca nu autoturismele sunt singurele ce pot fi oferite temporar in schimbul unui imprumut, ci si alte vehicule, precum: barcile, vaporasele, iahturile, skyjet-urile, camioanele, dubele sau betonierele.

Specialistii AmanetAuto.ro recomanda ca persoanele interesate de un imprumut sa se informeze foarte bine cu privire la ceea ce presupune contractul semnat, precum si la cel mai bun comision pe care institutiile il percep, pentru a face cea mai rentabila alegere.

Procesul de obtinere a sumei de bani solicitata de la un amanet auto

Initial, este necesara cautarea aprofundata a celei mai bune institutii din oras sau din apropiere. Diferentele dintre casele de amanet constau in modul in care protejeaza masina, in suma posibila oferita sau in comisionul perceput;

Odata gasita cea mai convenabila astfel de institutie, este necesar un apel telefonic pentru a stabili suma finala ce poate fi imprumutata, in functie de vechimea masinii si de alte caracteristici tehnice ale acesteia. Este bine de stiut ca anumite case de amanet nu accepta masinile cu o vechime mai mare de 10 ani. Evaluarea masinii se va face la telefon sau la domiciliu, in cazul in care reprezentantii institutiei nebancare ofera acest serviciu;

Semnarea contractului este urmatorul pas pentru obtinerea sumei de bani stabilite la in convorbirea telefonica cu reprezentantii amanetului. Este esentiala consultarea cu atentie a termenilor din contract;

Predarea documentelor urmeaza dupa semnarea contractului. Documentele sunt intr-un numar mic, comparativ cu cele necesare pentru un imprumut de la o institutie bancara. Acestea sunt: cartea de identitate a solicitantului, cartea de identitate a vehiculului si certificatul de inmatriculare a acestuia. In situatia in care imprumutul este solicitat de o persoana juridica, vor mai fi necesare stampila, actul constitutiv si CUI-ul;

La incheierea contractului, dupa restituirea sumei imprumutate si a comisionului, masina va fi returnata in aceeasi stare in care a fost predata de proprietar.

In situatia in care solicitantul nu poate achita creditul pana la terminarea contractului, anumite agentii ofera posibilitatea vanzarii vehiculului, direct de la institutie. Astfel ca proprietarul va putea achita imprumutul si eventual va beneficia de o diferenta de bani incasata. Exista si posibilitatea extinderii creditului, de la cele 30 de zile initiale, cu o perioada stabilita de institutie si client.

Concluzionand, procesul de obtinere a banilor de la amanetul auto este foarte simplu si prezinta beneficiul rapiditatii, ceea ce face ca aceasta solutie sa fie benefica in situatiile de urgenta.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Finante si banci
Cautari populare
Arhiva stiri