Thomas Sawyer, un spectacol de la Teatrul Excelsior, accesibil si celor cu deficiente vizuale

Publicat in February 25, 2018   ·   Fara comentarii

Unul din cele mai aplaudate spectacole din repertoriul Teatrului Excelsior, Thomas Sawyer, revine pe data de 27 februarie pe scena salii Ioan Lucian, incepand cu orele 19.00. Este vorba despre o reprezentatie mai speciala dedicata persoanelor cu deficiente vizuale. Acest spectacol face parte dintr-un program socio-umanitar intitulat Si noi vedem teatru care a inceput in luna noiembrie a anului trecut.

Thomas Sawyer

Acest program are drept scop accesibilizarea spectacolelor aflate in repertoriul institutiei prin adaptarea lor la orizontul de receptare caracteristic persoanelor cu deficiente de vedere. Astfel, inaintea inceperii spectacolului propriu-zis, acestea parcurg alaturi de spectatorii obisnuiti un traseu mai special, asistat, prin intermediul caruia descopera spatiul de joc, elemente ale decorului, forme, texturi si detalii definitorii pentru universul piesei, cu ajutorul simtului lor tactil si al explicatiilor primite din partea ghizilor. Odata trasata aceasta „harta mentala”, participantii urmeaza sa primeasca cate o pereche de casti prin intermediul carora un povestitor le descrie fiecare personaj si moment al actiunii, simultan cu desfasurarea scenica a povestii. Spectacolul devine astfel o calatorie senzoriala speciala si revelatoare pentru persoanele nevazatoare, imbogatindu-le orizontul prin contactul direct cu lumea teatrului, si reprezinta, totodata, o experienta inedita pentru spectatorii obisnuiti.

Spectacolul Thomas Sawyer propune un alt fel de a imagina efervescenta lume a celebrului pusti aventurier, un spectacol mai  putin obisnuit, plin de muzica si culoare, ce surprinde prin efecte vizuale si numere de magie si mai ales prin energia fantastica a actorilor care canta, se joaca si danseaza.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Evenimente
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro