reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Testele ADN vor dezvalui predispunerea la boli | 6pm.ro

Testele ADN vor dezvalui predispunerea la boli

Publicat in October 12, 2012   ·   Fara comentarii

Testele ADN, asa cum le cunoastem astazi, incep sa devina din ce in ce mai complexe si pot aduce informatii mult mai vaste  despre persoana pe care este facut testul.

teste adn

teste adn

Cu toate ca pare un scenariu stiintifico-fantastic, testele AND pot dezvalui bolile suferite in trecut de catre individ si pot determina bolile la care el este predispus, aducand la lumina informatii pe care multe persoane poate nici nu vor sa le cunoasca.

Problema ridicata de Comisia Prezidentiala pentru studierea problemelor de bioetica (USA) este protectia informationala asupra acestor date.

Chiar daca  testele au fost facute pentru aflarea paternitatii unui copil sau depistarea unui delicvent, datele odata incapute pe maini rauvoitoare se pot folosi impotriva respectivelor persoane in anumite situatii de viata. Totodata, aceste informatii pot afecta viata personala a indivizilor in multe feluri si se pot aminti situatiile in care se incheie asigurari de sanatate pe termen lung sau pe viata, precum si sansele la ocuparea unui loc de munca, care pot fi mult reduse daca ar fi cunoscute dinainte afectiunile la care este predispusa o persoana.

In momentul actual, un asemenea test este mai dificil de realizat, costurile fiind foarte mari, dar se asteapta ca prin dezvoltarea tehnologica, un test de acest gen sa ajunga la aproximativ 1000 USD, moment in care orice cabinet medical isi va putea permite achizitionarea echipamentului necesar pentru efectuarea testelor de acest gen.


Pentru a intampina aceasta posibilitate, se cere dezvoltarea unor legi clare, care sa protejeze informatiile astfel obtinute si sa interzica divulgarea lor fara acordul persoanei in cauza.

Stirea pe larg se poate gasi pe yahoo.com

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri