reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Un test de sange poate prezice riscul de Alzheimer | 6pm.ro

Un test de sange poate prezice riscul de Alzheimer

Publicat in March 11, 2014   ·   Fara comentarii

Rezultatele recente ale unui studiu efectuat de catre cercetatorii americani ai Universitatii Georgetown din Washington DC, au demonstrat ca un test de sange poate prezice cu acuratete foarte mare posibilitatea instalarii bolii Alzheimer. In urma cercetarilor efectuate s-a demonstrat ca boala influenteaza nivelul anumitor lipide din sange.

test de sange Alzheimer

test de sange

Rezultatul studiului publicat intr-o revista de specialitate arata ca in sange sunt 10 tipuri de lipide cu ajutorul carora, in functie de nivelul acestora, se poate prezice cu o acuratete de 90% posibilitatea de instalare a bolii in urmatorii trei ani de la momentul in care se efectueaza testul.

Conform datelor internationale, in acest moment sunt 44 de milioane de oameni ce sufera de aceasta afectiune, numarul acestora urmand sa se tripleze pana in anul 2050. Cercetarile efectuate sunt foarte importante deoarece aceasta afectiune ataca creierul timp de peste 10 ani fara a exista simptome evidente, iar in majoritatea cazurilor, pacientii sunt tratati mult prea tarziu. Descoperirea unui test care sa poata prezice aparitia acestei afectiuni grave a devenit o prioritate pentru cercetatorii din domeniu, in acest fel un numar mare de pacienti putand fi tratati din timp.

Studiul a fost efectuat pe un numar total de 525 de persoane cu varste de peste 70 de ani. In cadrul studiului s-au comparat mostrele de sange de la 53 de persoane bolnave cu mostrele de sange de la 53 de persoane care nu prezentau nici un simptom caracteristic bolii, astfel descoperindu-se un numar de 10 lipide din sange ce prezinta diferente intre persoanele bolnave si esalonul de control, format din persoane sanatoase. Testul este inca in faza preliminara, dar ridica mari sperante, urmand sa se determine eficienta acestuia in urma unor studii la scara mai larga inainte ca medicii sa inceapa sa foloseasca aceasta metoda de descoperire din timp a Alzheimerului.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri