reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Terapia prin arta la "Art of the Arc" in SUA | 6pm.ro

Terapia prin arta la “Art of the Arc” in SUA

Publicat in December 29, 2014   ·   Fara comentarii

Terapia prin arta nu este un concept nou insa cei de la “Art for the Arc” un centru de arta din Statele Unite dedicat special persoanelor cu dizabilitati si dificultati intelectuale de dezvoltare duce aceasta idee un pas mai departe, integrand lectiile de pictura in programe complexe de reabilitare si dezvoltare personala pentru adulti.

Art for the Arc

Art for the Arc

La centru vin persoane din toate mediile si toate paturile sociale, iar profesorii de arta declara ca in general dedicarea si entuziasmul studentiilor le depasesc cu mult asteptarile. Pentru a ajuta persoanele cu probleme atat in dezvoltarea si largirea orizonturilor dar si in probleme de integrare si comunicare se foloseste metoda mentorilor, fiecare student lucrand alaturi de un artist care face voluntariat. Astfel, atat artistii cat si studentii gasesc inspiratie in experienta noua ce ii forteaza sa isi iasa din zona de confort.

In principal toti participantii la acest program se descriu drept spirite libere si explica cum prin arta, prin culori si prin acel sentiment pe care il poti avea doar cu un canvas gol in fata au reusit sa redescopere libertatea in adevaratul sens al cuvantului.

“Este o modalitate extraordinara de a ajuta si a descoperi ce aceste persoane pe care multi le considera drept cazuri sociale pot realiza atunci cand li se da increderea si sunt pusi in circumstantele corecte. Rezultatele ne fac pe toti cei de aici sa reevaluam ce inseamna arta, si adevarata putere terapeutica a acesteia” declara Leslie Archambault, Directorul de Marketing al Centrului de Arta.

Studentii au posibilitatea sa isi vanda tablourile in expozitii realizate de centru.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri