reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Taxa auto in 2018 | 6pm.ro

Taxa auto in 2018

Publicat in May 27, 2018   ·   Fara comentarii

Atunci cand iti cumperi o masina, trebuie sa fii pregatit pentru tot ce vine odata cu ea, si anume cheltuieli regulate. In afara de carburant si cauciucuri, trebuie sa platesti pentru locul de parcare, pentru asigurari si pentru taxele cerute de lege. Totul costa atunci cand e vorba de o masina, insa noi iti oferim ceva gratuit care sigur iti va fi de folos atunci cand conduci. Este vorba despre aplicatia online gratuita care calculeaza distanta, te va ajuta sa gasesti cea mai avantajoasa ruta ca sa ajungi la destinatia dorita. In plus, aplicatia estimeaza durata aproximativa a traseului tau si cantitatea de carburant pe care o vei consuma.

6pm-taxa-auto-in-2018

taxa auto

In 2017, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca taxele incasate pentru inmatricularea masinilor sunt nefiscale si trebuie restituite celor care le-au platit. Din aceasta categorie fac parte taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, timbrul de mediu pentru autovehicule si taxa pentru emisiile poluante produse de autovehicule. Toti cei care au platit aceste taxe trebuie sa depuna cereri pana pe 31 august 2018 pentru recuperarea sumelor date. Desi aceste taxe au fost eliminate, soferii tot trebuie sa dea bani la stat pentru ca inca exista taxa auto.

Taxa auto se plateste anual, iar valoarea ei depinde de gradul de poluare al masinii. Astfel, cu cat masina polueaza mai mult, cu atat taxa este mai mare. Cele mai mari taxe trebuie sa le plateasca soferii care detin masini cu norma de poluare Euro 1 sau Non Euro : acestia vor trebui sa plateasca aproximativ 200 de euro pe an. Soferii cu masini care polueaza mai putin, care au norma de poluare Euro 5 sau Euro 6 vor plati de 4 ori mai putin, adica in jur de 50 de euro pe an. Odata ce vor aparea norme de poluare noi, taxele pentru normele deja existente vor creste deoarece vor fi incadrate in categorii cu grad de poluare mai ridicat.

Taxa se calculeaza in functie de 3 criterii: capacitatea cilindrica a motorului, norma de poluare a masinii si emisiile de dioxid de carbon. Cei care nu au achitat taxa de prima inmatriculare vor trebui sa plateasca noua taxa atunci cand vor face prima transcriere de proprietate. Cei care isi recupereaza taxa auto in instanta vor trebui sa plateasca noua taxa atunci cand isi vor vinde masina. Oricum ar fi, toti detinatorii de masini trebuie sa plateasca aceasta taxa. Fii informat si utilizeaza un calculator rute auto inainte de a pleca la drum cu autoturismul.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri