reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

SUA: Curtea Suprema valideaza drepturile salariatilor gay si transgenders | 6pm.ro

SUA: Curtea Suprema valideaza drepturile salariatilor gay si transgenders

Publicat in June 21, 2020   ·   Fara comentarii

Curtea Suprema a Statelor Unite ale Americii a acordat luni o victorie de proportie pentru milioane de salariati gay si transgenders, acordandu-le beneficiul mecanismelor de lupta impotriva discriminarilor la locul de munca, in ciuda opozitiei guvernului Donald Trump.

drepturi salariati gay

Curtea a declarat ca azi trebuie sa decida daca un angajator poate concedia pe cineva din simplul motiv ca este homosexual sau transgender si raspunsul este unul cat se poate de clar, « legea » interzice acest lucru. O lege federala elimina inca din anul 1964 toate aceste discriminari din cauza orientarii sexuale insa majoritatea tribunalelor, precum si administratia presedintelui republican, considera ca nu se aplica decat diferentelor dintre femei/barbati si nu minoritatilor sexuale. Doar 20 din statele din America au adoptat aceste mecanisme de protectie specifice, angajatii americani putand fi pana acum concediati sau sa li se refuze o promotie din cauza orientarii lor sexuale. Aparatorii salariatilor gay, lesbiene sau transgenders, sustinuti de mai multe state democrate si mai multe companii mari precum Apple, General Motors sau Walt Disney cereau Curtii Supreme sa scrie negru pe alb faptul ca erau protejate de legea din 1964. Tim Cook este unul din cei care s-au felicitat pentru aceasta decizie luata. Aceasta reprezinta o enorma victorie pentru legalitate dupa mai multe decenii de lupta conform declaratiilor lui James Esseks, unul din responsabilii de puternica asociatie de aparare a drepturilor ACLU. Este un pas inainte considerabil pentru America conform candidatului democrat la prezidentiale pe data de 3 noiembrie, Joe Biden.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri