reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Studentii, o populatie extrem de fragila din punct de vedere psihic | 6pm.ro

Studentii, o populatie extrem de fragila din punct de vedere psihic

Publicat in January 10, 2021   ·   Fara comentarii

Pentru multi dintre tineri, criza sanitara si izolarea au efecte devastatoare. O bomba cu intarziere conform specialistilor.
Scoala online, telemunca, viata tinerilor a fost data peste cap in urma cu aproape un an, odata cu aparitia pandemiei cu coronavirus. Situatie exacerbata din cauza inchiderii restaurantelor si localurilor, unde tinerii se mai puteau intalni si socializa.

In plus, numeroase sunt locurile de munca care pur si simplu au disparut. Spre exemplu, absolventii de facultate de anul trecut, in plina pandemie, nu au avut prea multe posibilitati, au fost descurajati inca de la iesirea de pe bancile scolii.

studenti

Specialistii, ingrijorati pentru tineri, subliniaza incidenta unei “bombe cu intarziere”. In urma primei perioade de izolare, un studiu realizat de specialisti au scos la iveala cifre alarmante: 11,4% dintr-un numar de 70.000 de student interogati au avaut ganduri sinucigase in ultimele 12 luni. 16% din cei interogati se simt descurajati din cauza situatiei actuale si nimic nu pare sa reuseasca sa le ridice moralul. 50% din ei au declarat ca au suferit de singuratate in timpul perioadei de carantina ce a tinut pana in mai la noi in tara.

Avalansa de drame

Spre exemplu, in aprilie o tanara in varsta de 23 de ani a decis sa isi puna capat zilelor intr-un campus din Franta. Tot in Franta, la sfarsitul lunii august, o tanara in varsta de 25 de ani s-a sinucis tot intr-un campus din Franta, din cadrul Universitatii La Rochelle. Cea mai recenta drama a avut loc pe data de 9 ianuarie cand un student din Lyon a incercat sa se sinucida.

Intrarea unui tanar la facultate corespunde unui moment de construire a identitatii, cu confruntarea brusca cu autonomia. Viata lor nu este inca reglata si sunt nevoiti sa faca fata unor factori multipli de vulnerabilizare conform specialistilor.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri