reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Spatiul Schengen interzis Romaniei. De ce nu ne vor germanii? | 6pm.ro

Spatiul Schengen interzis Romaniei. De ce nu ne vor germanii?

Publicat in March 7, 2013   ·   Fara comentarii

In anul 2011 luna Ianuarie, Ministrii de interne din Franta si Germania au cerut amanarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, desi conditiile de aderare erau indeplinite.

romania schengen

Spatiul Schengen

Germania si-a mentinut pozitia invocand nefunctionarea statului de drept, dar si datorita coruptiei din Romania, asa cum a anuntat ministrul de Interne al Germaniei, Hans-Peter Friedrich, conform “Der Spiegel”.

Pentru cazul in care Romania si Bulgaria vor solicita o decizie din partea Consiliului de Justitie si Afaceri Interne, care va avea loc in 7 si 8 Martie la Bruxelles, Germania a anuntat ca isi va exercita dreptul de veto, neacceptand nici aderarea partiala, care ar insemna intrarea cu porturile martime si aeroporturile.

Hans-Peter Friedrich a mai adaugat ca va lua masuri pentru a preveni “imigratia saraciei” din Bulgaria si Romania.


Franta si Germania au propus o solutie de compromis: aderarea sa se faca in doua etape pentru Romania: in prima etapa cu frontierele aeriene si maritime , iar ulterior cu cele terestre.

Despre incercarea esuata a Romaniei de a intra in spatiul Schengen au mai scris si cei de la adevarul.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri