reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Somn: cum sa limitezi efectele negative ale schimbarii de ora? | 6pm.ro

Somn: cum sa limitezi efectele negative ale schimbarii de ora?

Publicat in October 22, 2020   ·   Fara comentarii

Poate avea schimbarea de ora un impact negativ asupra starii noastre de sanatate? Romania va trece la ora de iarna in noaptea dintre 24 si 25 octombrie si noi va dam cateva sfaturi pentru a limita efectele negative ale acestei schimbari de ora.

 

schimbare ora

Care este impactul schimbarii de ora? In creierul nostru exista un ceas biologic. Acesta nu face tic tac ca si un ceas clasic insa regleaza absolut totul in organismul nostru: ora la care ne trezim, ora la care ne culcam, pana si tubul digestiv. Cu totii mancam aproape la aceeasi ora si ne este foame cam la aceeasi ora. Acest ceas biologic este destul de bine pus la punct. Insa, cu aceasta schimbare de ora vom dormi cu o ora in plus. Ceea ce inseamna ca in noaptea de sambata spre duminica vom dormi numai putin de 25 de ore.

Cine este cel mai afectat de aceasta schimbare de ora? Persoanele cele mai afectate de schimbarea orei sunt in special copiii. Insa, tinand cont de faptul ca aceasta schimbare de ora coincide cu vacanta la gradinita si la ciclul primar, au timp sa isi revina. Cei care au obiceiul sa se trezeasca devreme dimineata vor fi si ei afectati deoarece vor dormi cu o ora in plus. Ziua, vor fi trezi cu o ora in plus, drept urmare vor fi mai obositi duminica seara. Din fericire, dupa cateva zile ne vom reveni.

Poti profita de aceasta schimbare de ora pentru a dormi cu o ora in plus si sa faci bilantul in ceea ce priveste nevoile tale de somn. Adultii au nevoie de aproximativ 49 de ore de somn pe saptamana. Incearca sa pastrezi aceasta constanta si sa nu faci decalaje in timpul unui weekend.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri