reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Solutii lentile de contact: optiunea moderna si confortabila de ingrijire a accesoriilor oftalmologice | 6pm.ro

Solutii lentile de contact: optiunea moderna si confortabila de ingrijire a accesoriilor oftalmologice

Publicat in July 19, 2018   ·   Fara comentarii

Accesoriile oftalmologice cunosc o intrebuintare tot mai frecventa, cu predilectie in randul populatiei tinere. Ochiul uman este cunoscut de catre cercetatori ca fiind un micro sistem optic dimanic, care are o capacitate de refractie a luminii de circa 64 diametre pupilare. 75% dintre aceasta este refractia care se realizeaza in punctul de interferenta aer-cornee, si restul este cea produsa de catre cristalin.

Cristalinul, ca parte componenta a ochiului, prezinta capacitatea, din punct de vedere anatomic, de a suplimenta puterea refractiva a ochiului prin intermediul unui mecanism cunoscut medical sub numele de “acomodatie”. Prin acomodatie, obiectele situatie la o distanta de 30 de cm sunt observate clar. In momentul in care puterea de acomodare a ochiului la aproape sau la departare scade, vorbim despre un viciu de refractie.

solo_care solutie pentru lentile

solutie lentile

Orice afectiune oculara, odata diagnosticata, se corecteaza cu ajutorul unor diptrii prescrise de catre medici. Datele statistice de ultima ora arata o distributie sub forma gaussiana a emetripiei, hipermetripiei si miopiei. Punctul de maxim al curbei este situate in intervalul 0-+1 D, in timp ce o simetrie se poate observa in cazul valorilor de -1D si +3D.

Solutii lentile de contact: ingrijire corecta a lentilelor de contact

Erorile de refractive se pot corecta fie cu ajutorul unei perechi de ochelari de vedere, fie prin intermediul unor lentile de contact. Desi sunt preferate de catre tineri pentru confortul si utilizarea lor practica, acestea din urma necesita o ingrijire mai atenta.

Mai exact, dupa indepartarea lor la finalul zilei, lentilele de contact cu intrebuintare prelungita se curata cu ajutorul unor solutii de ingrijire lentile de contact multifunctionale, care dezinfecteaza si protejeaza suprafata lentilei si a ochiului de actiunea nociva a agentilor patogeni.

Din cauza procesului labirios si meticulos de ingrijire si a regulilor stricte de pastrare, folosirea lentilelor este perceputa de catre un  segment insemnat al populatiei drept o frica, un stress suplimentar inutil, dar si ca pe un proces extrem de complicat si riscant, in acelasi timp.

Realitatea ne arata, insa, ca procesul de folosire, curatare si ingrjire a unuei perechi de lentile de contact nu este nici pe departe atat de complicat pe cat pare. Aplicarea, ca si curatarea lentilelor este o procedura simpla, care nu implica prea mult timp investit, daca pasii de parcurs sunt folositi corect.

Curatarea si dezimfectarea cu solutii lentile de contact se realizeaza, obligatoriu, in urmatoarele cazuri:

  • constatam depuneri de murdarie sau grasime pe suprafata lentilei:
  • au patruns picaturi de apa pe suprafata lentilei sau eventual la nivelul ochiului:
  • la finalul zilei, inainte de culcare, timp in care se depoziteaza 6-8 ore in recipiente speciale;
  • in cazul patrunderii unor particule de praf, nisip, etc, pentru a preveni infectarea ochiului

De retinut este si faptul ca, daca ochiul prezinta proprietati naturale de curatare, lacrimile

contribuind la eliminarea naturala a corpurilor straine, lentilele de contact functioneaza,  ca barriera care atrage impuritatile. Mai precis, lentilele au o putere mare de a capta o serie de factori din atmosfera, care ar putea favoriza aparitia iritatiilor, infectiilor si alergiilor oculare.

Tocmai de aceea, gama de solutii lentile de contact multifunctionale au un dublu rol, acela de curatare si dezinfectare. Ele actioneaza, deci, printr-o simpla clatire! Astfel, sansele ca microorganismele prezente pe maini sa ramana pe suprafata lentilei sunt, practice, nule. In acest mod reusiti chiar sa prelungiti si durata de viata a lentilelor dvs!

In afara de solutii lentile de contact multifunctionale, producatorii de accesorii oftalmologice mai distribuie si solutii pe baza de peroxid care asigura o dezinfectare completa si eficienta a acestora. Mai precis, lentilele se depoziteaza intr-un recipient special, numit lenscase, dupa ce au fost clatite, in prealabil, in solutie multifunctionala. Dupa cele 8 ore, lentila poate fi din nou purtata.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri