reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Sodoma și Gomora | 6pm.ro

Sodoma și Gomora

Publicat in May 23, 2017   ·   Fara comentarii

În orașul Ebla din Siria a fost găsită o tăbliță cu scriere cuneiformă, care menționează existența celor două orașe, Sodoma și Gomora. Relatarea biblică vorbește despre Avraam, care era un proprietar de cirezi prosper, și nepotul său, despre Lot care era un om de afaceri plin de suces în Sodoma. Conform Bibliei, aceste orașe de câmpie au fost distruse brusc și cu multă putere. Doar Lot și familia sa au fost cruțați, fiind avertizați de îngerii Lui Dumnezeu.

Sodoma și Gomora

Sodoma și Gomora

Îngerii și arhanghelii sunt menționați frecvent în Biblie, ei având de multe ori rol de mesageri, cum este cazul Arhanghelului Gabriel, mesagerul Cuvântului tainic al Lui Dumnezeu.

Conform Bibliei, povestea începe în Geneza 18, când Avraam vine în Canaan cu nepotul său Lot, în ținuturile Ur și Haran. Ei au prosperat și averea lor a crescut atât de mult, încât și-au separate turmele și au luat-o pe drumuri diferite. Avraam, a cărui bunătate era cunoscută, a fost un om plăcut de Dumnezeu.

Într-o zi, Dumnezeu a coborât pe Pământ însoțit de doi îngeri, toți sub formă umană. Ei s-au arătat lui Avraam ca niște călători, iar el i-a invitat să ospăteze în casa lui. Dumnezeu știa că Avraam ținea foarte mult la nepotul său Lot și venise să îi aducă vești importante. Conform tradiției ebraice, vizitatorii au binecuvântat casa lui Avraam înainte să plece. Venise momentul ca Dumnezeu să își dezvăluie identitatea și misiunea pe care o avea pentru Avraam. Dumnezeu îi spune că ținuturile de la câmpie deveniseră un adevărat iad pe Pământ. Răutatea lor incurabilă le-a transformat într-un cancer și de aceea, ele urmează să fie distruse.

Avraam îi spuse lui Dumnezeu că nepotul său și familia lui locuiesc în Sodoma. Îi cere Lui Dumnezeu să nu distruga binele alături de rău. Astfel, Dumnezeu i-a spus lui Avraam că intenționa să-i salveze pe Lot și familia lui, dar pentru toți ceilalți din aceste ținuturi nu era nicio speranță.

Cei doi îngeri se apropiau de Sodoma, în timp ce ultimele raze de soare se stingeau pe cer. În timp ce Lot își încheia activitatea pentru acea zi, orașul era în plină sărbătoare păgână. Îngerii s-au apropiat de Lot, iar el i-a invitat acasă la familia lui, pentru a se ospăta și a înnopta în siguranță, spunându-le că în Sodoma străinii nu sunt bine primiți și vor avea nevoie de ajutor pentru noapte. În timp ce se ospătau, petrecăreții au venit la ușa lui Lot, vrând să îi scoată afară pe vizitatori, pentru a-i putea să îi hărțuiască. Lot voia să-și protejeze oaspeții cu orice preț, dar și-a dat seama că nimic din ceea ce făcea nu putea să înduplece mulțimea. Îngerii au ieșit în fața mulțimii și i-au îndepărtat. Apoi, ei i-au spus lui Lot că sunt îngeri ai Domnului, care au venit pe Pământ cu misiunea de a distruge acest oraș al diavolului și pe celelalte orașe în care el sălășluiește. I-au spus că, la răsăritul soarelui să-și adune toată familia și toate bunurile pe care le pot căra, pentru a pleca cât mai degrabă din orașul pe care îl vor distruge cu foc și pucioasă. Lot a făcut întocmai ceea ce l-au sfătuit îngerii și a luat cu sine familia sa și pe Avraam. Îngerii le-au spus că nu au voie să privească în urmă, căci vor muri cu siguranță dacă nu îi vor asculta.

Toate s-au petrecut așa cum au spus îngerii. În timp ce se îndreptau spre orașul Ţoar, soția lui Lot, supărată că este nevoită să-și părăsească casa și fără a crede cuvintele îngerilor, s-a întors să privească orașul, pentru a se asigura că este adevărat. În acel moment s-a transformat într-un stâlp de sare.

Din relatarea biblică,știm că din pământ s-a ridicat un nor ca fumul unui furnal. Focul și pucioasa au căzut, distrugând toate orașele câmpiei și pe toți locuitorii lor. Putem spune cu siguranță că Sodoma și Gomora nu numai că au existat, dar au fost distruse exact așa cum spune Scriptura. Povestirea despre Sodoma și Gomora este mai mult decât o relatare despre distrugerea a două orașe cu mii de ani în urmă. Este o poveste a judecății Lui Dumnezeu împotriva răului și a milei Lui pentru aceia care Îl urmează.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri