reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Site-uri de cumparaturi online din Europa verificate | 6pm.ro

Site-uri de cumparaturi online din Europa verificate

Publicat in February 24, 2019   ·   Fara comentarii

Autoritatile nationale pentru protectia consumatorilor si Comisia Europeana au verificat numai putin de 560 de site-uri de comert electronic, in jur de 60% din acestea prezentand nereguli in ceea ce priveste respectarea normelor UE in ceea ce priveste protectia consumatorilor.

cumparaturi online

Site-urile care au fost controlate ofera o gama larga de servicii si bunuri, continut digital, de la incaltaminte la imbracaminte la programe informatice sau bilete pentru spectacole. Neregulile constatate privesc in special modul in care se prezinta preturile dar si ofertele speciale.

Adevarul este ca, comertul online le ofera consumatorilor posibilitati si oportunitati nelimitate. Insa, mai mult din jumatate din site-urile de comert online prezinta nereguli, in special cu privire la modul in care afiseaza preturile dar si reducerile. Un lucru care trebuie sa inceteze imediat doarece, cel mai adesea, consumatorii sunt indusi in eroare si platesc mult mai mult decat isi propun. Comerciantii online sunt obligati sa respecte normele UE in materie de protectie a consumatorului.

Pe aproximativ 211 din site-urile verificate pretul final era mult mai mare decat pretul initial. Asta deoarece peste 39% din proprietarii site-urilor nu au inclus informatii cu privire la taxele suplimentare care nu pot fi evitate la livrare, cu privire la metodele de plata, taxele de rezervare sau alte suprataxe de genul.

In cazul a aproximativ 560 de site-uri verificate comerciantii au incalcat obligatia de a oferi clientilor un link usor accesibil spre platforma de solutionare online a litigiilor, prevazuta de catre legislatia UE. Autoritatile de protectie a consumatorilor se vor asigura de faptul ca aceste nereguli se vor rezolva de urgenta.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri