reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Sir Paul McCartney împlinește 80 de ani | 6pm.ro

Sir Paul McCartney împlinește 80 de ani

Publicat in June 18, 2022   ·   Fara comentarii

Muzicianul Paul McCartney, una dintre legendele muzicii britanice ale secolului XX şi menţionat în The Guinness Book Of Records ca fiind compozitorul cu cel mai mare succes din istoria muzicii – cu 60 de albume care au primit discul de aur şi peste 100 de milioane de single-uri vândute în Regatul Unit -, s-a născut la 18 iunie 1942, în Liverpool.

A urmat cursurile Stockton Wood Road Primary School, unde a fost coleg cu George Harrison. În iulie 1957, l-a cunoscut pe John Lennon şi au început să cânte în formaţia unei biserici, numită The Quarremen. Ulterior, la propunerea lui McCartney, a intrat în formaţie şi George Harrison. Pete Best a fost cooptat la tobe, dar producătorul artistic George Martin le-a sugerat un schimb de ritm şi de baterist, astfel venind în formaţie Ringo Starr, potrivit site-ului https://www.thefamouspeople.com/.

Cei patru au început să caute un nume pentru grup, pornind de la John & The Silver Beetles. În final, Lennon a propus numele care a făcut istorie – The Beatles. Primul succes al formaţiei în Anglia a fost după lansarea single-ului “Love Me Do”, în 1962.

La 5 octombrie 1962, formaţia a lansat discul de debut, cu single-urile “Love Me Do” pe partea A şi “P.S. I Love You” pe partea B. Al treilea single, “From Me to You”, a apărut în aprilie 1963, iar în perioada mai-iunie, trupa a participat la un nou turneu, alături de Roy Orbison. În august a apărut single-ul “She Loves You”. După apariţia televizată a formaţiei, în 13 octombrie 1963, la London Palladium, cei patru Beatles au cântat, în noiembrie 1963, la Royal Command Performance.

A urmat albumul “Please Please Me”, care a ajuns numărul doi în topul oficial al Marii Britanii. În decursul anului 1963, discurile formaţiei au ocupat locul întâi din topurile britanice. Numărul total al discurilor care s-au vândut în acest an – 2,5 milioane – a constituit un record în istoria muzicală britanică. La sfârşitul aceluiaşi an a apărut albumul “With The Beatles”.

În ianuarie 1964, au susţinut concertul “Olympia”, alături de Trini Lopez şi Sylvie Vartan. Single-ul “I Want to Hold Your Hand” a ocupat locul I în topurile americane. “Beatlemania” a cucerit apoi publicul din SUA, în urma a trei apariţii ale trupei în “The Ed Sullivan Show” – în 9 februarie, 16 februarie şi 23 februarie 1964. A urmat concertul de la “Coliseum”, în Washington.

The Beatles a devenit în scurt timp un fenomen mondial. În 1964, formaţia a ocupat primele 5 poziţii ale Hot 100 din revista Billboard, realizare care nu a mai fost repetată. În mai-iunie au urmat turnee în Europa şi Australia, iar în iulie a avut loc premiera filmului “A Hard Day’s Night”, single-ul cu acest titlu urcând rapid pe primul loc în clasamente. În august-septembrie au susţinut primul mare turneu peste ocean, continuat cu turneul prin Anglia.

 

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri