reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Sfaturi utile pentru creșterea imunității organismului: este suficient doar să iei suplimente imunitate? | 6pm.ro

Sfaturi utile pentru creșterea imunității organismului: este suficient doar să iei suplimente imunitate?

Publicat in April 5, 2022   ·   Fara comentarii

Imunitatea organismului trebuie îngrijită pe tot parcursul anului, mai ales în sezonul de toamnă și iarnă, când riscul de infecție crește. Imunitatea organismului este influențată semnificativ de o dietă echilibrată și variată, de activitate fizică regulată și de somn.

Alternative medicine herbal organic capsule with vitamin E omega 3 fish oil, mineral, drug with herbs leaf natural supplements for healthy good life.

Imunitatea organismului

Imunitatea este definită ca menținerea echilibrului organismului între mecanismele de apărare împotriva infecțiilor și bolilor și menținerea stării de toleranță prevenind bolile autoimune și alergiile. Și, deși sunt foarte eficiente, diferitele tipuri de suplimente imunitate nu sunt suficiente. Mai jos vei găsi sfaturi despre cum să ai grijă cât mai bine de imunitatea organismului.

Imunitatea și dieta

Buna funcționare a sistemului imunitar este influențată de mulți factori de mediu, iar unul dintre cei mai importanți este alimentația adecvată. Dieta ar trebui să se bazeze pe principiile generale ale alimentației sănătoase – de exemplu, consumând aproximativ 5 mese pe zi, la intervale regulate (la fiecare 2-3 ore), oferind cantitatea potrivită de nutrienți individuali, în special legume și fructe, iar alimentele trebuie consumate fără grabă și mestecate temeinic. Este foarte important să alegi alimente neprocesate care sunt bogate în vitamine, oligoelemente și acizi grași omega-3.

Reducerea stresului și imunitatea

Este imposibil să elimini complet stimulii stresanți zilnici( probleme la locul de muncă, boli în familie, probleme financiare sau educaționale, certuri, accidente, etc), cu toate acestea, impactul lor ar trebui redus prin utilizarea diferitelor metode de relaxare. Poate fi sport, aromoterapie, muzică, yoga sau exerciții de respirație. Poți chiar să alegi o perioadă din zi când să ai grijă de tine și de corpul tău, să folosești măști de față sau creme cu unt de shea sau chiar să îți refaci manichiura. Toate aceste lucruri mărunte te vor ajuta.

Activitatea fizică și imunitatea

Activitatea fizică mobilizează sistemul imunitar. Exercițiile fizice reduc riscul de infecții și boli cronice. De asemenea, corpul produce mai multă serotonină, mai exact hormonul fericirii, care îmbunătățește starea de spirit și combate stresul. Conform recomandărilor OMS, persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani sunt sfătuite să facă un minim de 150-300 de minute de exerciții de intensitate moderată sau 75-150 de minute de exerciții de intensitate mare pe săptămână și exerciții de intensitate moderată sau mai mare pentru toate grupele musculare majore.

Somnul și imunitatea

Somnul este un factor extrem de important pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Pentru ca acesta să fie regenerativ, adică să aducă un răgaz organismului după o zi grea și să asigure revenirea la vitalitate, trebuie să reziste suficient de mult. Un adult ar trebui să doarmă în medie 7-8 ore pe zi, iar copiii au nevoie de mult mai mult. Somnul nu trebuie întrerupt, iar locul în care dormi trebuie să fie aerisit și liniștit. Temperatura optimă a camerei este de 18-21 ° C. Expunerea la lumină, în special lumina albastră emisă de electronice, ar trebui să fie limitată, iar patul confortabil.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri