Sfaturi pentru a micsora consumul de carburant

Publicat in April 2, 2013   ·   Fara comentarii

Consumul de benzina sau motorina al masinii personale poate fi redus si prin cateva metode mai simple, a achizitiona o masina economica nefiind unica solutie.

consum carburant

consum carburanti

Sunt cateva metode care pot garanta reducerea consumului de carburant, care tin de folosirea corecta a tehnologiei la indemana in ceea ce priveste functionare motoarelor. Nefiind folosite in mod uzual, e posibil ca soferii sa nu le fi luat in calcul ca posibile metode eficiente.

5 Sfaturi pentru micsorarea consumului de carburant

1. pedala de acceleratie – stilul agresiv de a apasa pedala de acceleratie va duce la un consum mai mare de bezina, dar si la uzarea rapida a turbinei si altor componenta ale motorului, recomandandu-se folosirea limitata a acceleratiei.

2. turatia motorului – daca motorul va fi turat la limita minima a regimului optim de turatie, atunci raportul consum/performante/cost si reparatii va fi unul bun.

3. anticiparea traficului – cunoasterea traseului de parcurs si localizarea semafoarelor pot ajuta si ele la reducerea consumului, pentru ca s-ar elimina astfel accelerarile si franarile pe distante scurte.


4. pastrarea distantei corecte fata de masina din fata reduce si ea consumul, mai ales in mediul urban. In felul acesta, poate fi anticipat traficul in mod corect, ceea ce duce la economie de carburant, cum se vede in exemplul de mai sus.

5. folosirea franei de motor – in situatia anticiparii corecte a traficului, poate fi folosita cu usurinta frana de motor. In afara de reducerea consumului de carburant, folosirea franei de motor asigura si reducerea nivelului de uzura a placutelor de franare.

Despre sfaturile ce pot duce la un consum mai mic de carburant au mai scris si cei de la promotor.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro