Seful statului major sloven a fost concediat

Publicat in February 25, 2018   ·   Fara comentarii

Miro Cerar, premierul sloven a anuntat ieri – joi –  destituirea sefului statului major al armatei dupa esecul fortelor slovene la testele de aptitudini ale NATO precum si criticile formulate fata de lipsa resurselor alocate pentru aparare. Din moment ce seful Statului Major are responsabilitatea ultima in pregatirea trupelor, in activitatea si utilizarea operationala a tuturor unitatilor, guvernul il revoca pe generalul Andrej Osterman’ din functie, a declarat premierul de centru-stanga, conform Agerpres.

Slovenia

Acesta a precizat faptul ca ca i-a dat termen o luna ministrului apararii, Andreja Katic, pentru a lua masurile necesare cu scopul de a asigura pregatirea de lupta a Brigazii 72.

Sunt ani de cand noi tragem un semnal de alarma, a subliniat el. Echipamentele noastre sunt vechi si uzate si noi suntem insuficient dotati, atat din punct de vedere financiar, cat si ca efective, chiar daca misiunile noastre s-au inmultit, potrivit acestuia.

Prima tara din fosta Iugoslavie care s-a alaturat NATO in anul 2004, Slovenia, cu o populatie de 2 milioane de locuitori, intre care efective de 6.770 de militari, si-a redus bugetul apararii la aproximativ 1% din PIB in cadrul masurilor de reducere a cheltuielilor publice, hotarate dupa criza grava prin care a trecut tara intre 2012-2013.

Guvernul s-a angajat sa acorde mai multe resurse armatei, cu obiectivul de a-i consacra 1,14% din PIB in 2024. Cota alocata apararii a reprezentat 1,6% din PIB in 2010. NATO isi exprima in permanenta preocuparea cu privire la faptul ca bugetele destinate apararii ale majoritatii membrilor sai se indeparteaza de tinta propusa de 2%.

 

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Externe
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro