reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Se prelungeste valabilitatea cursurilor in vederea obtinerii permisului auto | 6pm.ro

Se prelungeste valabilitatea cursurilor in vederea obtinerii permisului auto

Publicat in May 18, 2020   ·   1 comentariu

Examinarile pentru obtinerea permisului auto au fost suspendate avand in vedere situatia creata cu pandemia de coronavirus.  Cu toate astea foarte multor persoane le-a expirat doarul.

    Care este rezolarea pentru aceasta situatie

„Valabilitatea cursului de pregătire teoretică şi practică (…) se prelungeşte cu echivalentul perioadei în care a acţionat starea de urgenţă, de asediu, de mobilizare, de alertă sau de război, care a avut ca efect suspendarea activităţii de examinare în vederea obţinerii permisului de Se prelungeste valabilitatea cursurilor in vederea obtinerii permisului autoconducere”, se arata in proiectul HD prezent pe site MAI.

Foarte multi cursanti au terminat orele de condus dar nu au putut sustine examenul auto „La nivel naţional erau programaţi pentru susţinerea probei practice 72.456 de candidaţi, iar în perioada imediat următoare, respectiv 18.05-15.06.2020, sunt programaţi 10.248 de candidaţi. Având în vedere că în perioada stării de urgenţă persoanele programate nu s-au putut prezenta pentru susţinerea probei practice din motive independente de voinţa lor, precum şi faptul că suspendarea activităţii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere în această perioadă va conduce la un aflux sporit de cetăţeni care vor adresa solicitări pentru asigurarea acestor servicii odată cu reluarea activităţii de examinare, (…) se impune reglementarea prelungirii valabilităţii cursului de pregătire teoretică şi practică în vederea susţinerii examenului pentru obţinerea permisului de conducere”, se mai mentioneaza in documentul MAI.

Prim-vicepresedintele Federatiei Nationale Patronale a Formatorilor din Transportul Rutier din Romania, Constantin Cojocaru vine cu  un sfat pentru cursanti „Dacă, pentru probele teoretice, elevii au putut exersa, pentru cea practică această perioadă de două luni a fost una de blocaj. Sunt obligatoriu de luat câteva ore de conducere. Nu există un plafon minim. Fiecare îşi programează orele în funcţie de cât de bine se ştie pregătit şi de bugetul de care dispune, evident”, a declarat acesta.

Drept urmare, daca scoala pe care ai parcurs-o expira, atunci trebuie sa urmezi din nou cursurile de pregatire teoretica dar si cele de pregatire practica.

Daca totusi iti doresti sa te pregatesti temeinic trebuie sa accesezi site-ul ChestionareAuto.ro si vei avea parte de cel mai bun mod de invatare. Cu ajutorul acestui site vei reusi sa ai parte de toata informatia necesara pentru a putea promova examenul inca din prima incercare.

Examenul auto este alcatuit din doua probe, una teoretica si una practica. Incepand cu data de 18.05.2020 se vor relua treptat activitatile cu publicul la toate serviciile publice comunitare. Programul cu publicul in schimb, difera de la un judet la altul.

Activitatea de examinare, in schimb va avea loc la inceputul lunii iunie in doua etape dar se vor respecta masurile de protectie si de distantare sociala. Prima etapa consta in examinarea la proba practica pentru toti cei declarati admisi la proba teoretica. Cea de-a doua etapa consta in reluarea activitatii de examinare.

In ceea ce priveste activitatea de examinare trebuie sa se respecte urmatoarele:

  • Utilizarea mastilor de protectie
  • Dezinfectarea interiorului autoturismului in care se va sustine proba
  • Respectarea distantarii sociale de cel putin 1.5 m
  • Evitarea prezentarii la locul de intalnire al candidatilor cu insotitori

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
  1. Mihaela says:

    O veste buna, multumesc pentru informatie!

Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri