reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Se majoreaza taxele de trecere peste Dunare | 6pm.ro

Se majoreaza taxele de trecere peste Dunare

Publicat in November 24, 2012   ·   Fara comentarii

Unul din proiectele Ministerului Transporturilor si Infrastructurii propun majorarea cu 10% a taxelor la trecerea peste pod, modificand astfel prevederile unui act similar din 2010.

taxe pod Dunare

poduri Dunare

Majorarea se va face in doua faze, cu reduceri pentru trecerile preplatite sau trecerile multiple. Intra in discutie podurile de trecere peste Dunare de la Giurgeni-Vadul Oii si Fetesti-Cernavoda , justificarea acestor majorari fiind cresterea cu 3% a cursului euro / leu fata de anii 2009/2010.

La finalul celor doua etape de majorare (in 2013), taxa pentru trecerea peste podul Giurgeni-Vadul Oii va fi de 11 lei (tva inclus), iar pentru Fetesti-Cernavoda de 13 lei.

Pentru autoturisme si vehicule cu o masa maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone, taxele vor fi diminuate cu 20% pentru un numar de 20 treceri, acest lucru fiind valabil pana la data de 31 Decembrie a fiecarui an.


Riveranii pot folosi biletele Matca-Cupon cu valabilitate de 3 luni si achitate anticipat cu cel mult 30 zile.

Inca una din facilitatile oferite va fi “Ziua podului”, care este stabilita pentru data de 23 Decembrie pentru podul Giurgeni si 15 Mai pentru Podul Fetesti. In aceasta zi, autovehiculele si autoturismele de transport marfa de pana la 3,5 tone vor trece fara achitatrea taxei.

Este si o veste buna pentru motociclisti, deoarece proiectul prevede eliminarea taxelor pentru acesta categorie, avand in vedere ca trecerile acestora sunt in numar foarte redus.

Exceptie de la plata acestor taxe fac autovehiculele utilitare pentru cazuri de urgenta (dezapeziri, calamitate, dezastre naturale).

Despre majorarea taxelor de trecere peste podurile Dunarii au mai scris si cei de la incomemagazine.ro

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri