reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Scaunul pentru gradinita, o piesa de mobilier esentiala pentru dezvoltarea copilului | 6pm.ro

Scaunul pentru gradinita, o piesa de mobilier esentiala pentru dezvoltarea copilului

Publicat in August 6, 2020   ·   Fara comentarii

Orice parinte este preocupat de sanatatea copilului sau si face tot posibilul ca acesta sa creasca sanatos si armonios. Daca acasa parintii le pot oferi toate conditiile celor mici pentru o dezvoltare fizica normala, la scoala sau la gradinita lucrurile sunt putin altfel.

Cele cateva ore petrecute in sala de curs pot avea un impact extrem de puternic asupra modului in care se dezvolta copilul. Tocmai de aceea, orice parinte trebuie sa fie preocupat de tipul de mobilier gradinita folosit in sala de curs si mai ales de mobilierul cu care intrea copilul cel mai mult in contact.

scaune gradinita

scaune gradinita

Care este mobilierul cel mai folosit de catre copii?

  • Scaunele. Copilasii isi petrec ore intregi pe scaune gradinite, iar acestea contribuie la dezvoltarea intregului corp;
  • Paturile. Multe institutii de invatamant sunt dotate cu paturi gradinite, oferindu-le celor mici posibilitatea de a dormi la pranz. Este important ca salteaua acestor paturi sa fie de buna calitate si sa ofere confort. De asemenea, este important sa fie cat mai noua. Paturile trebuie sa fie si ele gandite in asa fel incat sa se evite accidentele si sa asigure o rezistenta cat mai mare.

Cum alegi scaunul de gradinita?

Conform celor de la Furnissa SRL, scaunele de gradinita sunt mai importante decat paturile. Pana la urma, cele mai multe ore sunt petrecute pe scaun.

Acestea trebuie sa respecte o serie de criterii pentru a putea fi perfecte pentru cei mici:

1. Sa asigure o pozitie confortabila si corecta la masuta de lucru. In momentul in care deseneaza, scrie sau se joaca, copilul trebuie sa aiba spatele drept si sa stea cat mai confortabil.

2. Sa fie realizate dintr-un material de calitate. Cele mai populare materiale pentru constructia scaunelor de gradinite sunt lemnul si plasticul. Lemnul este un material natural, care poate rezista foarte mult in timp si poate deservi mai multe generatii. Este, insa, destul de greu pentru cei mici. Plasticul este un material sintetic, insa este foarte usor si poate sa fie colorat in nuante extrem de interesante. Ambele sunt rezistente si sunt potrivite pentru o sala de clasa.

3. Sa fie colorate. Culorile reusesc sa deschida imaginatia copiilor. Nu este un loc mai potrivit pentru piese de mobilier colorate decat sala de curs de la gradinita, acolo unde cei mici sunt incurajati sa invete si sa isi dezvolte imaginatia. Trebuie sa se evite scaunele monotone si sa se mizeze pe culori puternice si pline.

4. Sa fie sigure. Nu in ultimul rand, scaunele pentru gradinite trebuie sa fie sigure pentru cei mici. Acestea trebuie sa aiba colturi rotunjite, in asa fel incat sa se evite accidentarile si sa nu fie foarte inalte, pentru a nu le permite copiilor sa se catere pe ele si sa cada.

Orice parinte isi doreste siguranta si confort pentru copilul sau. Tocmai de aceea, este bine sa se acorde atentie tuturor lucrurilor marunte dintr-o gradinita, iar copilul va deveni un adult sanatos si fericit.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri