reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Scandal in Cehia, premierul a demisionat | 6pm.ro

Scandal in Cehia, premierul a demisionat

Publicat in May 3, 2017   ·   Fara comentarii

Bohuslav Sobotka, premierul ceh si-a anuntat mari demisia, demisie care o antreneaza si pe cea a guvernului pe care l-a condus pana in prezent in urma unui conflict cu ministrul de finante, miliardarul influent Andrej Babis, suspectat de frauda fiscala.

Bohuslav Sobotka

Premierul ceh a declarat ca isi va prezenta curand demisia presedintelui Milos Zeman. Acestuia i se pare inadmisibil ca Andrej Babis sa ramana pe postul de ministru al finantelor. In urma unor legislative din 2013, Partidul Social Democrat condus de Bohuslav Sobotka, a format o coalitie guvernamentala alaturi de ANO, partidul condus de Babis si alaturi de crestin-democrati.

Andrej Babis este cunoscut in Cehia drept al doilea cel mai bogat om din tara, bulversand scena politica traditionala a Cehiei incepand cu anul 2011, odata cu ascensiunea formatiunii sale. ANO a fost infiintat drept o forma de protest cu o agenda pro-business, lipsit de o baza ideologica si conduce detasat in sondaje inainte de alegerile legislative ce urmeaza sa aiba loc in octombrie 2017.

Premierul a pus sub semnul intrebarii modul prin care Babis a achizitionat creantele pentru grupul sau Agrofert, pentru suma de 1,5 milioane de coroane, echivalentul a 55 de milioane de euro dar si provenienta banilor, suspectandu-l pe acesta de evaziune fiscala.

Regulile trebuie sa fie valabile pentru toata lumea. Ministrul Babis se confrunta cu un enorm conflict de interese, a declarat Sobotka.

In ceea ce-l priveste pe Andrej Babis, acesta a declarat in mod repetat ca nu a abuzat niciodata de functia sa.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri