Scandal in Cehia, premierul a demisionat

Publicat in May 3, 2017   ·   Fara comentarii

Bohuslav Sobotka, premierul ceh si-a anuntat mari demisia, demisie care o antreneaza si pe cea a guvernului pe care l-a condus pana in prezent in urma unui conflict cu ministrul de finante, miliardarul influent Andrej Babis, suspectat de frauda fiscala.

Bohuslav Sobotka

Premierul ceh a declarat ca isi va prezenta curand demisia presedintelui Milos Zeman. Acestuia i se pare inadmisibil ca Andrej Babis sa ramana pe postul de ministru al finantelor. In urma unor legislative din 2013, Partidul Social Democrat condus de Bohuslav Sobotka, a format o coalitie guvernamentala alaturi de ANO, partidul condus de Babis si alaturi de crestin-democrati.

Andrej Babis este cunoscut in Cehia drept al doilea cel mai bogat om din tara, bulversand scena politica traditionala a Cehiei incepand cu anul 2011, odata cu ascensiunea formatiunii sale. ANO a fost infiintat drept o forma de protest cu o agenda pro-business, lipsit de o baza ideologica si conduce detasat in sondaje inainte de alegerile legislative ce urmeaza sa aiba loc in octombrie 2017.

Premierul a pus sub semnul intrebarii modul prin care Babis a achizitionat creantele pentru grupul sau Agrofert, pentru suma de 1,5 milioane de coroane, echivalentul a 55 de milioane de euro dar si provenienta banilor, suspectandu-l pe acesta de evaziune fiscala.

Regulile trebuie sa fie valabile pentru toata lumea. Ministrul Babis se confrunta cu un enorm conflict de interese, a declarat Sobotka.

In ceea ce-l priveste pe Andrej Babis, acesta a declarat in mod repetat ca nu a abuzat niciodata de functia sa.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro