reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

S-a propus schimbarea sistemului public de pensii | 6pm.ro

S-a propus schimbarea sistemului public de pensii

Publicat in October 17, 2012   ·   Fara comentarii

Datorita deficitului bugetului de pensii, care a inregistrat o pierdere de 7 miliarde lei in primul semestru din acest an si care conform estimarilor va ajunge la 13 miliarde pana la sfarsitul anului, Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Dna. Mariana Campeanu propune un nou sistem bazat pe conturi individuale cu acumulare.

sistemul de pensii

sistemul de pensii

In momentul actual, odata cu cresterea mediei de viata, sistemul de pensii aduce pierderi. Decalajul dintre numarul pensionarilor si a cotizantilor la fondul de pensii, care este in crestere si datorita scaderii in ultimi ani a numarului locurilor de munca (aproape 1 milion) si a emigrarii fortei de munca, toate acestea duc la cresterea mediei de varsta a populatiei din tara.

Aceste modificari sunt necesare atat pentru populatia ce se afla la pensie in acest moment, cat si pentru generatiile urmatoare care vor avea astfel acces la un sistem transparent de pensii , conform D-nei Campeanu.

Aceasta lege ar aduce posibilitatea fiecarei persoane sa-si cunoasca nivelul contului personal de la inceputul carierei pana la pensionare, acesta fiind un sistem mult mai viabil decat actualul sistem.


Informatii pe larg se pot citi si pe realitatea.net

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri