S-a lansat o ancheta privind criza bancara din Cipru

Publicat in April 6, 2013   ·   Fara comentarii

Romania Tv anunta ca Cipru a lansat o ancheta ale carei rezultate vor face lumina in ceea ce priveste cauzele crizei bancare care a adus tara in pragul falimentului.

criza din cipru

criza bancara

Seful statului si Ministrul Justitiei au ales trei judecatori care vor verifica activitatea directorilor marilor banci din tara si a politicienilor.

Discutiile in urma carora Cipru va primi pachetul de salvare international au fost finalizate, pachetul este posibil sa fie in valoare de 10 miliarde euro, dar nu se stie inca cu exactitate care va fi suma finala, prima transa din imprumut urmand sa fie primit in luna Mai a anului curent.

Ministrul de Finante cipriot a renuntat la postul sau prin demisie, imediat dupa ce a facut public anuntul legat de prima transa a imprumutului.

Presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, a declarat ca la situtia din acest moment s-a ajuns datorita

unei serii de actiuni sau lipsa de actiuni ale oamenilor care trebuiau sa supravegheze economia sau sistemul bancar“, ceea ce l-a determinat sa ia decizia initierii unei anchete si i-a rugat pe judecatori sa il verifice in primul rand pe el si pe rudele sale.


Acesta cerere este justificata de stirea aparuta in presa cipriota legata de ginerele Presedintelui, despre care se spune ca ar fi scos din tara 21 milioane euro chiar cu cateva zile inainte de inchiderea bancilor.

Despre criza bancara din Cipru au mai scris si cei de la rtv.net

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Externe
Cautari populare
Arhiva stiri