S-a interzis decodarea telefoanelor mobile in America

Publicat in January 30, 2013   ·   Fara comentarii

Incepand cu data de 26 Ianuarie 2013, in SUA a fost interzisa decodarea telefoanelor mobile pentru a putea fi folosite pe alta retea, conform Tech Daily News.

decodare telefoane

decodare telefoane

Este o reglementare care nu priveste momentan Romania, insa cum astfel de reglementari sunt copiate de obicei si de restul lumii, nu ar fi imposibil ca in viitor acesta interdictie sa apara si aici.

Masura a fost luata de Biroul de Copyright al SUA pentru a preveni furtul de softuri, poate duce insa si la reducerea utilizatorilor care isi schimba operatorul de telefonie inainte de termenul contractual si se va aplica incepand cu aceasta data (26 Ianuarie), nefiind valabila pentru aparatele cumparate anterior.

Cu toate acestea, in SUA se pot achizitiona si telefoane necodate si oricum la sfarsitul unui contract sunt firme care decodeaza automat telefoanele. Sigurul impediment in achizitionarea de aparate decodate este pretul: in timp ce un iPhone 5 pentru un contract de doi ani costa la AT&T 199 dolari, suma pentru acelasi aparat decodat incepe de la 649 dolari.


In Romania pentru un iPhone decodarea costa in jur de 100 lei la negru, aceste lucruri se intampla si pentru ca aici sunt foarte multe telefoane mobile aduse din afara tarii.

Despre interzicerea decodarii telefoanelor mobile in America a mai vorbit si cei de la capital.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
IT&C
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro