Rușii fug din Herson

Publicat in October 19, 2022   ·   Fara comentarii

Şeful administraţiei instalate de Moscova în regiunea ucraineană ocupată Herson a anunţat miercuri că în jur de 50.000-60.000 de locuitori vor fi evacuaţi în Rusia şi pe malul stâng al Niprului, transmite Reuters, citând TASS.

Evacuarea va dura circa şase zile, a indicat guvernatorul numit de Moscova, Vladimir Saldo.

Adjunctul său, Kirill Stremousov, le-a transmis civililor să evacueze în cel mai scurt timp posibil oraşul Herson, unde forţele ucrainene ar putea declanşa o ofensivă în orice moment.

Forţele ruse au fost împinse în spate 20-30 km în ultimele săptămâni şi riscă să rămână imobilizate pe malul drept (vestic) al Niprului.

Forţe ucrainene ‘vor începe în scurt timp o ofensivă împotriva oraşului Herson’, a declarat Stremousov într-o postare pe Telegram în cursul nopţii.

‘Vă cer să îmi luaţi cuvintele în serios şi să înţelegeţi ce înseamnă: evacuarea cât mai rapid posibil’, a adăugat el.

Într-o postare ulterioară, Stremousov a afirmat că situaţia frontului este stabilă, dar că civilii ar trebui totuşi să plece spre teritoriile din stânga Niprului. ‘Plecaţi cât mai rapid posibil, vă rog, spre malul stâng’, a spus el.

Potrivit agenţiei RIA, civilii din Herson primesc mesaje din partea administraţiei instalate de Rusia prin care li se spune să părăsească oraşul.

Rusia va avea nevoie probabil între doi şi patru ani pentru a-şi reconstrui forţele armate la nivelul de dinaintea războiului pe care îl duce în Ucraina, a apreciat marţi ministrul apărării eston, Hanno Pevkur, care a pledat pentru o presiune continuă la adresa Moscovei, relatează AFP.

Aflat în vizită la Washington, Hanno Pevkur a anticipat un conflict îndelungat şi a îndemnat Occidentul să fie de partea ucrainenilor până când aceştia vor obţine victoria pentru ‘lumea liberă’.

În timp ce Rusia s-a orientat spre utilizarea dronelor kamikaze, pe care se presupune că le achiziţionează din Iran, Pevkur a afirmat că arsenalul rus se pare că s-a diminuat până în punctul în care forţele ruse folosesc sistemul de apărare antiaeriană S-300 ca pe nişte rachete obişnuite şi că unele obuze ruseşti au explodat chiar înainte de a-şi atinge ţinta, din cauza vechimii lor.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri