reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Rușii continuă provocările în Transnistria | 6pm.ro

Rușii continuă provocările în Transnistria

Publicat in April 26, 2022   ·   Fara comentarii

Incidentele care au avut loc în ultimele ore în Transnistria constituie o escaladare a tensiunilor şi au fost provocate din interiorul regiunii separatiste transnistrene, a declarat marţi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pe care îl convocase mai devreme în regim de urgenţă, relatează Radio Chişinău, Deschide.md, NordNews.

“Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea transnistreană este o escaladare a tensiunilor. Pe durata mai multor săptămâni, în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în şcoli şi instituţii medicale. Au urmat exploziile de ieri de la sediul aşa-numitul minister al securităţii, incidentul de la aerodromul din Tiraspol şi explozia de la nodul de radiocomunicaţii din Maiak. Autorităţile Republicii Moldova urmăresc cu precauţie şi vigilenţă evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a confirmat că una din explozii a avut loc pe aerodromul din Tiraspol şi a spus că, cel mai probabil, responsabili de incidentele care au avut loc în regiunea transnistreană în ultimele 24 de ore sunt forţe pro-război din interiorul regiunii transnistrene.

“Autorităţile din Republica Moldova urmăresc cu precauţie situaţia din regiune. Analizele noastre arată că există tensiuni între diferite forţe din interiorul regiunii, acest lucru vulnerabilizează situaţia (… ) condamnăm orice tentative, orice fel de acţiuni care pun în pericol pacea din regiune”, a declarat Maia Sandu într-o conferinţă de presă susţinută după reuniunea Consiliului Suprem de Securitate.

Mai mult, şefa statului le-a cerut cetăţenilor să se informeze doar din surse sigure şi să nu se lase pradă provocărilor. Maia Sandu a menţionat că autorităţile de la Chişinău nu planifică şi nu desfăşoară acţiuni de blocare economică a regiunii transnistrene, iar prioritatea ţării rămâne soluţionarea paşnică a diferendului transnistrean.

Şi Consiliul Suprem de Securitate a cerut instituţiilor statului vigilenţă maximă, conform media moldovene.

Astfel, Consiliul Suprem de Securitate a constatat faptele de escaladare şi a recomandat instituţiilor publice:

1. Intensificarea verificărilor circulaţiei în împrejurimile zonei de securitate;
2. Intensificarea patrulării şi verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova şi la frontieră;
3. Creşterea nivelului de alertă în ceea ce priveşte securizarea obiectivelor de infrastructura critică;
4. Creşterea nivelului de alertă a tuturor instituţiilor responsabile de asigurarea ordinii publice şi securităţii.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri