reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Roverul chinezesc, Zhurong, trimite primele poze de pe Marte | 6pm.ro

Roverul chinezesc, Zhurong, trimite primele poze de pe Marte

Publicat in May 20, 2021   ·   Fara comentarii

Robotul mobil al agentiei spatiale chinezesti a fost instalat pe data de 15 mai pe Planeta Rosie. Primele doua fotografii au fost publicate miercuri.

 

rover chinezesc

In momentul in care roverul american Perseverance a ajuns pe Marte in luna februarie a acestui an, NASA a avut nevoie de doar cateva minute pentru a oferi primele clisee cu locul de aterizare, in craterul Jezero.

Agentia spatiala chinzeasca, CNSA nu este nici ea departe de aceasta performanta, saptamana aceasta oferindu-ne primele poze cu robotul sau mobil Zhurong, ajuns pe Marte sambata 15 mai. Imaginile au fost publicate miercuri, 19 mai. Aceasta durata mai lunga de timp se explica prin faptul ca orbitorul misiunii Tianwen-1, cu care roverul a pornit la drum era plecat si nu este cel mai adesea “vizibil” pentru Zhurong.

Pe prima imagine transmisa, in alb-negru, se poate observa ca cele doua rampe pe care le va folosi pentru a-si intinde rotile pe solul martian sunt corect asezate.

Nu este timp de pierdut deoarece aceasta misiune va dura doar trei luni. Spre deosebire de verisorii sai americani Curiosity si Perseverance, primul rover martian conceput in China pe care Beijing l-a instalat pe Luna in 2013 si 2019 nu este dotat cu un generator electric nuclear pe baza de plutoniu care sa ii confere o energie abundenta.

A doua fotografie, color de data aceasta, arata partea din spate a platformei si a roverului. Putem constata ca panourile solare ale astromobilului si antena sa sunt pozitionate in mod corect, asa cum anuntase de fapt si CNSA.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri