Romanii renunta greu la fumat

Publicat in May 31, 2012   ·   Fara comentarii

Conform unui sondaj realizat de Eurobarometru, se pare ca Romania se afla in coada clasamentului in ceea ce priveste populatia care a renuntat complet la tigari, numai 12 % din romani reusind aceasta performanta.

romanii fumeaza

fumatori

La nivel european, media persoanelor care au spus NU fumatului este de 21%, iar cei mai ambitiosi dintre ei se regasesc in Olanda, Suedia si Danemarca unde s-au inregistrat cote de 30-31 %.

In topul tarilor cu cei mai multi fumatori, Romania se gaseste la jumatatea clasamentului, doar 30 % din romani fiind dependenti de fumat. In fruntea clasamentului se afla Grecia cu 40%, iar la capatul opus se afla Suedia, doar 13% din suedezi fumand la ora actuala.

Din acelasi sondaj aflam ca, in medie, romanii se apuca de fumat la 18-19 ani si 97% dintre fumatori prefera tigarile ambalate, restul de 3 % preferand pipa, trabucul sau tigarile rulate.

Un punct de vedere asemanator gasiti pe money

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Sanatate
Cautari populare
Arhiva stiri