Romanii isi iau vacante mai des decat strainii

Publicat in December 12, 2012   ·   Fara comentarii

Institutul National de Statistica face cunoscute cifrele privind turismul in Romania pentru perioada Ianuarie-Octombrie 2012, atat in ceea ce priveste numarul turistilor romani cat si al celor veniti din afara granitelor tarii.

turisti romania

turisti Romania

Din totalul de 6,646 milioane turisti (mai mare cu 10,3% fata de 2011) inregistrati in unitatile turistice, aproximativ 75% au fost romani, iar restul straini.

Cazarile in hoteluri au inregistrat o crestere de 8,6 fata de aceesi perioada a anului trecut (ianuarie-octombrie), iar in alte unitati de cazare cresterea a fost de 7,6 %.

Turistii straini sositi in Romania au fost doar cu 5% mai multi decat anul trecut, la punctele de frontiera fiind inregistrate un numar de de 6,898 milioane de turisti veniti din afara tarii, mai ales din Europa, din tari cum ar fi: Ungaria, Bulgaria, Germania, Italia si Polonia.


Cei mai multi dintre acestia au venit din Ungaria 32,6% din totalul turistilor, urmand in statistici Bulgaria cu 19,7%, Germania cu 9,5%, Itlia cu 7,3% si Polonia cu un procent de 6,8%.

Despre numarul turistilor din Romania au mai scris si cei de la evz.ro

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Turism
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro