reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Romanii cheltuie in jur de 4 miliarde de lei pe an in baruri si cafenele | 6pm.ro

Romanii cheltuie in jur de 4 miliarde de lei pe an in baruri si cafenele

Publicat in July 31, 2017   ·   Fara comentarii

Starbucks este liderul, cu afaceri de 76 de milioane de lei in 2016, cu o crestere de aproximativ 40% fata de anul trecut.

Starbucks Romania

Piata cafenelelor si ba­rurilor din Romania reprezinta unul dintre cele mai fragmentate sectoare din eco­nomie. „Se asteapta ca piata de cafenele si baruri sa creasca si mai mult in ur­matorii ani. Cresterea PIB-ului se va re­flecta in portofelul consuma­torilor atat dato­rita cresterii salariului mi­nim, cat si a celui mediu“, potrivit Euro­mo­nitor. De altfel, studiile arata ca romanii lasa anual numai putin de 4 miliarede de lei pe an in baruri si cafenele.

Brandul american Starbucks a terminat anul precedent cu afaceri de 76,5 mil. lei la noi in tara, ceea ce marcheaza o creştere de aproape 40% fata de anul trecut. Lantul cuprinde in jur de 30 de unitati si are o cota de 2% pe piata locala a barurilor si cafenelelor, conform datelor oferite de compania de cercetare de piata Euromonitor.

Popularitatea brandului Starbucks in randul consumatorilor de toate varstele si expansiunea bran­dului in toate orasele mari din tara au contribuit la consolidarea aces­tei poziţii“, sustin analistii Euro­monitor. La noi in tara, brandul american de cafenele este prezent de circa un deceniu, fiind detinut de-a lungul timpului de mai multi actionari. Incepand cu prima­vara anului 2015 franciza Starbucks in Romania si Bulgaria se afla in portofoliul gru­pului polonez Amrest. Starbucks este lider pe piata din Romania de mai multi ani, insa odata cu expansiunea rapida isi sporeste si cota de piata.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri