Romania vine cu una din cele mai mari majorari de salarii din Europa

Publicat in July 29, 2017   ·   Fara comentarii

Salariatii din Romania obtin una din cele mai mari majorari a salariilor in termeni reali din Europa. Insa cresterea inflatiei urmeaza sa influenteze in mod negativ rata castigurilor salariale din 2018, cel putin asta arata rezultatele unui studiu de specialitate publicate recent.

majorari salariale

Anul acesta Romania va inregistra o crestere medie a salariului de aproximativ 4.5% ceea ce inseamna ca Romania va avea o crestere salariala reala de  3,3% luand in considerara si rata inflatiei, de aproximativ 1,2%. Aceasta rata este una din cele mai ridicate din Europa si este tripla fata de media UE, de !1%. Rata inflatiei de la noi din tara nu se compara cu nicio alta valoare dintr-o alta economie est-europeana: Ungaria (0,6%), Bulgaria (1,7%), Austria (0,6%), Cehia (0,6%), Croatia (1,4%), Polonia (1,4%), Slovacia (1,1%) si Slovenia (0,8%).

Fapt ce se traduce in felul urmator: in 2018, o prognoza mai ridicata a ratei inflatiei din Romania, de 3%, va afecta intr-un mod negative cresterea nivelului mediu de salarizare. Chiar si in aceste conditii, cu o crestere de 1,6% in termeni reali, Romania urmeaza sa se situeze peste media UE, de 0,9%.

Aceasta cercetare a fost intocmita in luna martie  a acestui an, fiind realizata pe aproximativ 13.250 de respondenti din companii din numai putin de 139 tari. Acest document  rezuma concluziile sondajului anual intocmit de Willis Towers Watson privind studiile salariale si practicile de revizuire ca mijloc de a ajuta companiile sa isi planifice planurile de beneficii angajati pentru 2017.

Distribuie prietenilor tai aceste informatii:

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Economie
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro