reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Robotul pompier Colossus, celalalt erou de la Notre-Dame | 6pm.ro

Robotul pompier Colossus, celalalt erou de la Notre-Dame

Publicat in April 28, 2019   ·   Fara comentarii

In lupta lor eroica impotriva flacarilor, cei 400 de pompieri mobilizati pentru a stinge incendiul izbucnit la catedrala Notre-Dame au putut conta pe ajutorul robotului francez Colossus, trimis in catedrala atunci cand turla ameninta sa se prabuseasca.

robotul Colossus

In jurul orei 20 :00,luni, 15 aprilie, turla catedralei Notre-Dame, in flacari de cateva minute bune, ameninta sa se prabuseasca. Pompierii au evacuat catedrala insa un mic erou ramane la fata locului, Colossus, robotul. In serviciu de mai bine de doi ani in sanul brigadei pompierilor din Paris, acest robot de 500 de kilograme a devenit un partener apreciat de pompierii din cadrul brigazii. Acest robot este capabil sa arunce in jur de 3000 de litri de apa pe minut. Veritabil erou, Colossus este capabil sa transporte si material, sa evacueze ranitii si sa ofere informatii pretioase pompierilor datorita unei camere video, vederii sale zi/noapte si senzorilor sai de gaz. Totul cu o autonomie excelenta de zece ore.

Robotul Colossus nu este la prima sa misiune. A fost deja folosit in 2018 de catre pompierii parizieni in timpul unui incendiu urias in interiorul unei parcari (200 de masini) la Choisy-le-Roi. Dupa 8 ore de interventie alaturi de 120 de pompieri, robotul Colossus a iesit din misiune cu 30% baterie. Robotul a fost in egala masura folosit pe data de 12 iunie 2018, in timpul unei luari de ostatici la Paris, pentru a-i sprijini pe politisti si pompieri.

Aceste performante se datoreaza Shark Robotics, cea care a dezvoltat robotul Colossus, unul din cele mai cunoscute grupuri de robotica.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri