Revoltator! Un medic si un asistent de la Spitalul din Botosani au picat testul de igiena

Publicat in December 8, 2016   ·   Fara comentarii

In urma unui control epidemiologic un medic si un asistent de la camera de garda a Spitalului din Botosani au fost depistati purtand pe maini bacterii deosebit de periculoase. Insa, cu toate acestea, cadrele medicale nu au primit nicio sanctiune, au fost doar instruite sa se spele pe maini…

spitalul-judetean-botosani

spital botosani

In Spitalul Judetean  din Botosani s-a descoperit, in urma unui test neanuntat, ca un medic de la camera de garda avea pe maini doua bacterii periculoase. La colegul sau, un asistent medical, s-a depistat aceeasi problema. Doctorul sustine ca a solicitat in mod expres sa i se ia probe de pe ambele maini dupa ce a atins cu palmele husele de unica folosinta a doua paturi insa echipa de recoltare a refuzat acest lucru. In plus, medicul sustine ca echipa a refuzat sa ia probe din anumite locuri solicitate de ei precum chiuvetele si aparatele de aer conditionat.

Asistentul sef UPU Botosani, Marcel Gheorghiu sustine ca in cadrul spitalului se efectueaza curatenia si dezinfectia zilnica. In plus, superiorul sau, seful UPU Botosani, Petre Radauceanu este convins ca este vorba de un accident provocat de rulajul mare de pacienti adusi direct din strada.

Cert este ca niciunul din cei depistati cu bacterii nu a fost sanctionat, superiorii considerand ca aceasta problema se poate rezolva cat se poate de simplu, prin spalare si dezinfectie. « Au fost efectuate sedinte de instruiri suplimentare cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectiilor » explica directorul medical al spitalului, Angela Turcanu.

Salvează

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!




Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro