reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Repatrierea decedatilor | 6pm.ro

Repatrierea, o procedura destul de complicata

Publicat in May 23, 2017   ·   Fara comentarii

Un articol despre repatrierea persoanelor de cetatenie romana decedate in strainatate.

Pierderea unei persoane dragi este un eveniment pe care nimeni nu doreste sa il intampine vreodata. Si daca persoana trecuta in nefiinta este si plecata peste hotare, atunci pe langa durerea decesului trebuie sa te confrunti cu o serie de alte proceduri pentru a reusi sa aduci trupul neinsufletit al persoanei dragi acasa.

repatriere

repatriere

Repatrierea poate fi un procedeu foarte complicat si daca nu ai trecut niciodata printr-o astfel de situatie, iti va fi imposibil sa aduci la bun sfarsit toate cele necesare intr-un timp atat de scurt. Din fericire nu m-am regasit intr-o astfelde situatie, insa o cunostiinta a trebuit sa treaca prin asa ceva si va spun cu cea mai mare certitudine, ca in astfel de cazuri, trebuie sa contactati o firma care se ocupa de repatriere decedati.

Un astfel de serviciu costa undeva la 7000 – 8000 de euro, pe care familia cu siguranta nu are de unde sa ii scoata intr-un timp atat de scurt. Exista putine cazuri in care familiile sa dispuna de acesti bani, astfel ca, pusi in fata faptului implinit trebuie sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a-si adduce ruda in tara pentru o inmormantare corespunzatoare, unde cei care l-au cunoscut sa isi poate lua ramas bun.

Este trist sa realizezi ca oamenii pleaca din tara lor natala pentru a-si strange un capital pentru un trai mai bun, si in momentul in care in urma unui accident sau al altor situatii neprevazute, familia sa fie nevoita sa cheltuie toti banii stransi pentru ca persoana sa poata fi readusa la cei dragi.

Si daca nu ai intampinat astfel de probleme nu ai de unde sti care este procedura, ce documente trebuie intocmite, care sunt pasii pentru ca repatrierea sa fie realizata. Exista asigurari foarte ieftine pe care persoanele plecate in strainatate la munca le pot face, asigurari care sa acopere costurile unei repatrieri in cazul survenirii unui deces. Insa, nimeni nu opteaza pentru astfel de asigurari deoarece nimeni nu se gandeste in prealabil la toate lucrurile care se pot intampla.

Ajutorul oferit de casele funerare:

Exista o serie de firme de case funerare care va pot ajuta in vederea repatrierii si a documentatiei necesare. In urma contractarii unei firme, vei avea siguranta ca repatrierea va fi facuta ca la carte. Familia nu trebuie sa se implice deloc, firma fiind cea care va face toate demersurile necesare pentru ca trupul neinsufletit sa vina acasa in conditii optime din punct de vedere igienic si legal. Exista cazuri in care corpurile neinsufletite aflate in alte tari au stat si  sate o luna in morgile tarilor respective.

O casa funerara va reusi, datorita experientei in domeniu, sa realizeze repatrierea intr-un timp foarte scurt. Daca va gasiti intr-un astfel de caz, nu ezitati sa cereti ajutor. Singuri veti reui doar sa va supuneti unor cheltuieli mult mai mari.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri