Renault urmareste automatizarea uzinei Dacia de la Mioveni

Publicat in October 7, 2014   ·   Fara comentarii

Grupul francez Renault a anuntat luna aceasta ca are in plan automatizarea uzinei Dacia din localitatea Mioveni cu scopul de a eficientiza linia de productie si a scadea chetuielile. In momentul actual uzina Dacia are peste 14.000 de angajati, iar Renault considera ca productivitatea acestora nu este intru totul satisfacatoare.

uzinei Dacia de la Mioveni

Uzina de la Mioveni

Uzina Dacia are in prezent un grad de automatizare de 10% ceea ce inseamna un procent destul de mic prin comparatie cu uzine similare ale grupului Renault din alte tari. Directorul general si presedintele Automobile Dacia a declarat ca nu va fi vorba de concedieri in masa sau de o schimbare brusca ci de o crestere progresiva a procentului de automatizare astfel incat sa se poata face o tranzitie lina care sa nu ia pe nepregatite angajatii. Acesta mai declara ca nu se pune problema de concedieri momentan insa recunoaste ca cererile anuale de marire ale salarilor cu care conducerea se confrunta din partea sindicatelor sunt un subiect delicat.

Dacia Duster pentru Marea Britanie se va produce tot la Mioveni

In ciuda discutiilor despre automatizare, angajatii Automobile Dacia care lucreaza in uzina de la Mioveni nu au cel putin momentan de ce se ingrijora. Grupul Renault a decis mutarea liniei de productie a automobilului Dacia Duster cu volan pe partea dreapta din Chennai, India, la Mioveni, astfel ca nu se poate pune problema ca angajatii uzinei sa ramana fara ocupatie prea curand. Decizia de mutare a linei de productie a fost luata pentru a scurta perioada de livrare a automobilelor construite special pentru englezi.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri
Parteneri
Citeste rezumatul stirilor zilei, fi la curent cele mai noi informatii. Mai multe teste auto drpciv gasiti pe www.tadrpciv.ro