reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Relatiile. Intre superstitii si gesturi pe care le poti regreta mai tarziu | 6pm.ro

Relatiile. Intre superstitii si gesturi pe care le poti regreta mai tarziu

Publicat in June 28, 2018   ·   Fara comentarii

Dincolo de ce spune horscopul pe care il citesti sau asculti dimineata, mai ai de luptat si cu “gura lumii” care pune presiune pe tine: aia e bine sa faci, ailalta nu e bine. Alege neaparat o pereche de verighete din aur fiindca iti aduc noroc sau evita aurul folosit in alta bijuterie fiindca nu va va merge deloc bine. Cat e adevar si cat este superstitie, tema nu este usor de lamurit. Si chiar inainte ca relatia  sa devina oficiala va veti confrunta de multe ori cu asa ceva. Un inel de logodna va naste tot felul de discutii legate de momentul in care el l-a oferit, locul sau “ce ti-a zis cand ti l-a dat?” Pana la urma sunteti fericiti asa cum sunteti acum?

gravare-laser

superstitii si gesturi

Perfect. Altceva nu prea mai conteaza. Doar ca, daca tot am inceput acest subiect, ar fi si pacat sa nu il privim fix in ochi si sa vedem despre ce este vorba in propozitie.

Traditii si credinte populare

Fara sa ajunga sa va obsedeze treburile astea, e necesar sa cunoasteti ce zice “gura lumii” despre comportamentul pe care ar trebui sa il avem fata de bijuterii. Sa nu scapi verigheta pe jos dar nici sa nu o arunci, daca intervine vreun conflict intre voi. Nici sa nu  o dai altcuiva. Daca o pierzi, nici asta nu e prea ok. Se zice ca anunta un “mic” divort intre voi. Sau ceva ghinioane. Chiar daca nu credeti neaparat orbeste toate astea, e bine ca atunci cand va comandati verighetele sa o faceti la profesionisti care stiu bine cum sa va sfatuiasca cat mai corect. Asa, bijuteriile va vor veni “manusa” pe deget, masura nu va fi o problema, iar reparatiile sau service-ul ulterior, asigurat.

Daca tot formati un cuplu si acest lucru este evident pentru toata lumea, n-aveti niciun motiv sa va ascundeti: unul fata de altul sau de…lume. Asa ca verighetele se cumpara in doi. Chiar daca lasam la o parte credintele acestea, faptul ca faceti achizitia in doi are numai avantaje: modelul va place amandorura, va sunt luate corect marimile si, de ce nu, bucuria alegerii e mai mare.

Daca trece vremea frumos si, dupa 25 de ani, formati inca un cuplu, nunta de argint vine cu o veste: va trebui sa va oferiti unul altuia cate o verigheta de argint, locul acestei nou bijuterii fiind chiar langa verigheta de aur de la inceputul casniciei.

Misiunea cu verighetele e mult  mai usoara ca in cazul inelului de logodna. Acolo, de principiu, el este vioara intai a achizitiei si e mai bine sa fie asa fiindca daca asista si ea..alegerea va fi a ei, in mod clar. Iar surpiza nu va mai fi surpriza.

In orice caz, nu am epuizat sub nicio forma subiectul acesta. Traditii, superstitii, obiceiuri sau simple credinte populare sunt cu miile la nivelul planetei. Depinde de tara, regiune sau cine stie ce trib uitat de lume.

Oricum ar fi, frumusetea gestului care sta in spatele daruririi unei bijuterii ramane un fapt memorabil iar verighetele si inelele de logodna sunt, mai mereu, vedetele albumelor cu fotografii de familie.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri