reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Reguli noi pentru scolile din Romania | 6pm.ro

Reguli noi pentru scolile din Romania

Publicat in January 27, 2017   ·   Fara comentarii

Mircea Dumitru, Ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a aprobat in luna Decembrie doua acte normative menite sa previna, sa combata si sa interzica segregarea scolara in unitatile de invatamant preuniversitar de la noi din tara.

Ministrul Educatiei

Ministrul Educatiei

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei, s-au emis un ordin de ministru care adopta planul de actiune cu privire la desegregarea scolara si cresterea calitatii in unitatile de invatamant preuniversitar si un ordin-cadru ce interzice segregarea scolara.

Pe langa criteriul etnic deja existent, ordinul de ministru prevede criteriul dizabilitatii sau cerintelor educationale speciale, performantele scolare, mediul de rezidenta si statutul socio-economic al familiei. Prin urmare, se interzice separarea fizica a scolarilor care provin din familii cu acelasi nivel socio-economic in grupe/clase/cladiri astfel incat procentul sa devina disproportionat cu majoritatea.

Conform ministrului, scoala ar trebui sa fie acel mediu si spatiu care ofera fiecarui copil in parte indiferent de etnie, rasa, sex sau coditie sociala, oportunitatea unei dezvoltari armonioase. S-a adoptat un plan de masuri coerent cu obiective clare de imbunatatire. Se va realiza o harta a segregarii scolare iar cadrele didactice vor fi instruite in spiritul unei scoli incluzive. Vor fi colectate date din toate unitatile de invatamant preuniversitar si se va consolida parteneriatul scoala-parinti. Se va urmari eliminarea faptelor de coruptie si violentei dar si discriminarii in mediul scolar. Se vor monitoriza sistematic toate formele de segregare scolara in toate unitatile de invatamant preuniversitar. In momentul in care se va identifica o forma de segregare scolara unitatea respectiva este obligata sa implementeze masurile de ameliorare aferente.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Arhiva stiri