reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Reguli noi la ITP aprobate de Guvern | 6pm.ro

Reguli noi la ITP aprobate de Guvern

Publicat in May 27, 2017   ·   Fara comentarii

Apar o serie de reguli noi cu privire la inspectia tehnica peridica a masinilor. In ce fel vor fi clasificate defectiunile si in ce conditii va fi masina trasa pe dreapta afli chiar acum.

ITP masina

Defectiunile autoturismelor vor fi clasificate in trei categorii de risc: minim, major si periculos. De exemplu, daca ai parbrizul crapat sub stergatoare vei trece fara probleme inspectia tehnica periodica. In schimb, sanctiunile contraventionale se maresc putand ajunge pana la 5000 lei. Aceste modificari au fost adoptate de curand de Guvern.

Vizita, obligatorie din doi in doi ani la un service autorizat ITP se va complica pe viitor chiar daca masina nu are probleme atat de serioase. Defectiunile aparute la masini se pot incadra in trei categorii: defectiuni minore care nu afecteaza in niciun fel siguranta rutiera sau mediul inconjurator, defectiuni majore care prezinta un risc mare pentru siguranta in trafic si defectiuni periculoase.

 

Defectiuni considerate minore: parbriz crapat sub stergatoare, martor lichid frana, dezaburire partial corespunzatoare.

Defectiuni considerate majore: far crapat, probleme la sistemul electric, oglinda exterioara distrusa sau crapata.

Defectiuni considerate periculoase: parbriz crapat in zona vizuala, probleme de franare sau probleme cu sistemul de directie.

Autoturismele incdarate in categoria defectiunilor minore vor primi avizul ITP. De exemplu, daca ai parbrizul fisurat, nu in fata soferului sau dezaburirea functioneaza doar partial vei trece aceasta verificare periodica. Specialistii sunt de parere ca aceasta modificare face legislatia mult mai permisiva. In cazul unor deficiente majore, posesorii de autoturisme au la dispozitie 30 de zile pentru a remedia problema.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri