reallydiamond.com is an easy and enjoyable activity for crafters young and old.

Reducerea numarului de ore la scoala a fost aprobata de Senat | 6pm.ro

Reducerea numarului de ore la scoala a fost aprobata de Senat

Publicat in October 21, 2019   ·   Fara comentarii

Proiectul de lege pentru modificarea Legii educatiei cu privire la reducerea numarului de ore pe care elevii le petrec la scoala a trecut luni de Senat, care este, dupa cum stiu cu totii, o camera decizionala. Acest proiect prevede ca numarul de ore alocat disciplinelor din planul-cadru de invatamant este in medie de 20 de ore pe saptamana in invatamanrtul primar, in medie 25 de ore pe saptamana in invatamantul gimnazial si in medie de 30 de ore pe saptamana in invatamantul liceal.

proiect de lege

Acest proiect adoptat de Senat este acelasi adoptat de Camera Deputatilor in luna mai a acestui an. Legea urmeaza sa fie trimisa spre promulgare.

Acest proiect de lege arata faptul ca numarul mediu de ore pe saptamana prevazut in planurile cadru va fi de 20 de ore la clasele primare. La fel, la gimnaziu numarul mediu de ore va fi de 25 de ore pe saptamana, iar la liceu numarul mediu va fi de 30 de ore saptamanal.

In prezent, legea educatiei prevede ca numarul de ore minim si maxim sa fie stabilit de ministrul Educatiei printr-un ordin de ministru. Astfel, elevii din clasa pregatitoare invata 19-20 de ore pe saptamana (au maximum un optional), cei de la la clasele I, a II-a si a III-a au minimum 20 – maximum 21 de ore, iar la clasa a IV-a elevii au minimum 21 de ore si maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe saptamana.

Nu intelegi vreun cuvant din articol? Cauta definitia lui in dictionarul DexOnline.Net

Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie personala asupra articolului ar ajuta comunitatea. Multumim!

Spune-ne parerea ta despre acest subiect!
Important pentru soferi
Cautari populare
Parteneri:

Arhiva stiri